Fremtiden bliver en skøn blanding af robot-butlere, DNA-betalinger, augmented reality og intelligente toiletter

Det er et studie som Hotels.com har udført, der viser at fremtiden muligvis bliver endnu mere spændende end vi havde forestillet os. Intelligente toiletter og senge der samler sig selv er blot nogle af de ting der venter os

Webportalen Hotels.com har lavet et stort studie, ’Fremtidens hoteller’, der ganske naturligt har fokuseret på, hvad vi som rejsende kan forvente at opleve, når vi frem til 2060 tjekker ind på hoteller rundt om i verden.

Allerede inden afrejsen, vil fremtidens rejsende komme til at opleve ændringer i forhold til i dag. Dr. James Canton fro The Institute for Global Futures, forklarer i en pressemeddelelse:

“Trends inden for teknologi, videnskab, energi og underholdning kommer til at ændre hoteloplevelsen markant. En ny videnskab inden for rejsedesign, der er en kombination af big data, kunstig intelligens og forudsigelser af rejsendes drømme, kommer til at betyde, at hele rejseoplevelsen vil ændre sig.”

Han fortsætter:

“Fremtidens rejser er virkelig spændende, da vi kommer til at se prognoser for, hvad forbrugerne vil have ud af deres rejse, allerede inden de booker. Selve hotelbookningen vil blive hjulpet på vej af robot-rejseagenter med kunstig intelligens, og det nye rejsedesign vil skabe en mere personlig oplevelse af opholdet.”

Hotels.com har i samarbejde med Dr. Jamens Canton identificeret de hotteste hoteltrends, vi højst sandsynligt kommer til at se i år 2060, og dem bringer vi videre her. Er du enig? Tror du at fremtidens hoteller bliver så avancerede, måske mere eller mindre?

 1. Robotbutlere – Disse selvstyrende robotter kan designes online før ankomst og programmeres med specielle ydelser, kompetencer, sprog og information, der sørger for, at hotelopholdet bliver noget ganske særligt. De gør alt fra at modtage gæsterne i lufthavnen til at tilbyde gourmet-roomservice, oprydning af hotelværelset, selskab, uddannelse, underholdning, forretningsråd og butlerservice.
 2. Selvsamlende hoteller på bestilling – Transformerede hoteller er det næste på bestillingslisten. Hoteller, som samler sig selv og kan transformere sig fra et design til et andet baseret på stemmer fra gæsterne. Disse hoteller baseret på crowd sourcing kommer til at bruge nano-teknologi og maskiner, som kan samle omgivelser og bygninger af sig selv og endda hele fysiske verdener. Alt dette kan blive muligt inden for de næste 20 år.
 3. 3D Printere på hvert hotelværelse – At tage bagage med på ferie vil være en saga blot. 3D-printere vil omdanne rejseoplevelsen og særligt selve værelsesoplevelsen. 3D-maskiner vil med det samme producere de ting, gæsterne har brug for, såsom et par nye sko, tøj, lægemidler, computere eller bærbare telefoner. 3D-shopping vil også være muligt, så forbrugerne kan hente varer ned fra skyen, som de ønsker at designe med det samme. Dette vil blive den nye standard på ethvert hotelværelse.
 4. Neuro-Dreaming – vælg din egen drøm – Definitionen på at få en god nats søvn vil forandres i fremtiden. En hotelseng vil ikke længere kun være et sted til at nyde en behagelig nattesøvn, for fremtidige rejsende vil være i stand til at vælge deres egne drømme, før de døser hen. Hoteller vil give gæsterne adgang til neuroteknologi, der kan programmere deres drømme, og de kan vælge et drømmetema til enten afslapning, læring eller nydelse. Romantisk eventyr eller udforskning af rummet? (var der nogen der sagde Total Recall?, red.)
 5. Pop-up-hoteller baseret på crowdsourcing – Den næste generation af pop-up-hoteller vil være baseret på en særlig mobil-crowdsourcing, hvor temaet og placeringen afgøres af stemmer. De hoteldesigns, der får flest stemmer, vil blive programmeret til at samle sig selv ved hjælp af 3D-printere og byder derudover på bio-solceller og nanoteknologi. Hotellerne vil eksistere i en begrænset periode og HotelCoin, den digitale Blockchain valuta, vil blive brugt af forbrugerne til at betale med via deres mobilapp.
 6. Livsforlængende wellness & hotelspa – Spa 2.0 – den næste generation af wellness- og spahoteller vil være overvældende. Det er slut med simpel ansigtsbehandling eller massage i hotellets spa. Fremtidens hotelspa er baseret på DNA-analyse og fremmer levealderen. Du vil modtage skræddersyede, forebyggende behandlinger, sundhedsfremmende programmer, der er designet til at genopfriske dit helbred og din kondition samt forstå dine fremtidige sundhedsrisici. Behandlingerne vil bruge de nyeste skræddersyede medicinske behandlinger, opkvikkende terapi, hjernefitness og forebyggende behandlinger. Massage og mudderbade vil naturligvis stadig være muligt.
 7. Fremtidens lufthavnstransfer – selvkørende kapsler, flyvende robotbiler og Hyperloop – noget af det mest stressende ved en ferie er at komme fra lufthavnen til hotellet. Derfor vil mange rejsende formentlig blive glade for at høre, at fremtiden for lufthavnstransfer byder på høje hastigheder og banebrydende teknologi. Fremtidig transport omfatter selvkørende kapsler, flyvende robotbiler, som vil hjælpe dig med at undgå trafik, og større nyskabelser såsom Hyper Loop – supersoniske flyrejser, der klarer flere hundrede kilometer på få sekunder
 8. DNA-mobilbetalinger – DNA er den ultimative form for identifikation og vil blive brugt til at bekræfte din identitet ved rejsebookinger og onlinebetalinger. Når du tjekker ind på dit hotel, er der kun brug for DNA-fingeraftryk til at bekræfte, hvem du er, og check-in er klaret! Lange check in-køer vil være en saga blot.
 9. Min rejse-avatar – Hotelbookinger vil ske gennem din helt egen rejse-avatar – ligesom en digital softwareagent. Din rejse-avatar vil hjælpe med at opfylde alle dine behov og ønsker. Din avatar vil klare bookinger – som en personlig version af Apples Siri eller Amazons Alexae klarer den research, planlægning og bookning af rejsen. Avatars vil kommunikere, forhandle og planlægge hele din rejseoplevelse – den ultimative
 10. Næste niveau af øko-hoteller – Mange hoteller fokuserer allerede på bæredygtighed og bliver øko-venlige, men i fremtiden vil ethvert hotel være fuldt bæredygtigt. De vil udmærke sig i energieffektivitet, købe og sælge energi fra vedvarende energiforsyning, anvende sikre og rene produkter, bruge den nyeste sol- og geotermiske teknologi og være CO2-neutrale. Øko-hotellerne vil også være socialt ansvarlige med produkter og ansatte, der alt sammen medvirker til et positiv aftryk på samfundet.
 11. Augmented reality-hoteller – Rejsende vil være i stand til at bo på hoteller, der er halvt fysiske og halvt virtuelle. Mens virtual reality ganske simpelt er en genskabelse af det virkelige liv, så blander augmented reality den virkelige fysiske verden med virtual reality. Millioner af scenarier vil derfor blive muligt – en udflugt til Afrika eller en tur til Machu Picchu i Peru? Augmented reality hoteller vil skræddersy de ultimative rejseoplevelser, uanset om du er til eventyr, historie eller drama-genren. Forbrugerne vil ikke bare bo på et hotel og være begrænset til lokale udflugter – hotellerne vil transportere dem til fantasiverdener, de kun kan drømme om.
 12. Gourmet genomforskning på hotelrestauranter – Hotelrestauranter vil designe retter, der er tilpasset den enkelte rejsende – alle baseret på DNA-analyse. Før du ankommer til dit hotel, vil din kostplan og ernæringstilpassede menu blive udformet på baggrund af din DNA, så den passer til dit helbred. Menuen er skabt til at forbedre sundhed, ernæring og fitness, men maden vil stadig være på gourmetniveau og lækker. Det vil være designermad lavet af stjernekokke, men det vil ikke få dig til at tage på i vægt eller ødelægge din kost!
 13. Overdådige temahoteller – Fremtidens hoteller vil have temaer baseret på fængslende verdener. Hoteller bliver underholdningsoplevelser, som vi kan have svært ved at forestille os i dag. Forbrugerne kan interagere i realtid eller via virtual reality. Forestil dig en Call of Duty-verden, der muliggør gaming-konkurrencer mellem netværksforbundne hoteller, en romersk verden med stridsvogneløb eller en Renaissance-verden komplet med kostumer og tilpassede androids, historier, drama og action.

Hotels.com og James Canton mener også at i 2060 vil standardhotelværelset, som du kender i dag, være næsten uigenkendeligt. Fremtidens hotelværelse vil være personligt, smart og teknologisk ned til mindste detalje. I pressemeddelelsen skriver de at det betyder at:

 • Du kan åbne dit værelse via ansigtsgenkendelse
 • Flere sensorer afstemt kun til dig
 • Et TV, der svarer dig
 • Alle overflader vil være touchscreen, reaktive og interaktive
 • Badeværelset vil have intelligente toiletter og spejle, der streamer nyheder direkte
 • Aroma vil strømme ud fra interaktive spavægge, der fornemmer stress og automatisk sørger for en afslappende søvnoplevelse
 • Særlige håndklæder med nano-belægninger, der forhindrer forurening
 • Trådløs temperaturkontrol, der justeres automatisk
 • Selvmonterende og skræddersyede senge og puder baseret på neuro-tilbagemeldinger
 • Skræddersyet underholdning, hvor du fx kan se en koncert via hologram-teknologi

Har du lyst, så kan du tage en rundtur på fremtidens hotelværelse her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2789 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart