Smarte ure der overvåger din aktivitet

Der er efterhånden rigtig mange smarte ure, SmartWatches, på markedet. Men fra at ’bare’ være et digitalt ur, har de ændret sig til nu også at overvåge din aktivitet. Men er de gode nok? Tech-Test har ’taget pulsen’ på ni smarte ure og det er ikke dem alle der imponerer

smartwatches

De første smarte ure der dukkede op på markedet var stort set bare glorificerede digitale ure, med ringe eller ingen egentlig merværdi i forhold til det traditionelle ur. Men langsomt blev det ændret, og i dag er de fleste smarte ure næsten lige så avancerede som din smartphone, og så kan de endda overvåge din aktivitet.

Her på redaktionen har vi haft ni af de helt nye smarte ure til test, og fremfor bare at teste dem for de traditionelle funktioner, så har vi også kigget meget nøje på, om de rent faktisk giver dig en merværdi i forhold til din smartphone – altså får du nok ’bang for the buck’ når du investerer adskillige tusinde kroner.

Vi har også kigget meget nøje på, hvor gode de egentlig er som aktivitetstrackere. For det er virkelig her at et smart ur kan gøre en forskel. Og vi snakker ikke bare om, at den skal fungere som en dyr skridt tæller, men rent faktisk kunne overvåge alle dine aktiviteter døgnet rundt.

Sådan testede vi

Alle urene blev brugt i en periode på 4 dage, eller op til to opladninger, alt efter hvad der nu kom først. Urene blev, med en enkelt undtagelse, tilkoblet vores Huawei Mate S smartphone – undtagelsen var naturligvis Apples Watch, som blev koblet til vores iPhone 6s.

Herefter blev uret en del af hverdagen, hvor vi havde de på døgnet rundt. Både i det daglige arbejde, om aftenen og natten når vi havde fri. De var også placeret solidt om håndleddet på os til den daglige træning i fitness centret, og her blev det testet hvad de kunne tracke.

Vi testede og bedømte urene med hensyn til:

  • Design
  • Opsætning: Let eller kompliceret
  • Betjening: Hvor let er det at bruge uret i hverdagen
  • Hvad giver de: Hvilke funktioner får du, og gør det en forskel i din hverdag
  • Batterilevetid. Hvor ofte var det nødvendigt at oplade dem

Du kan finde links til testen af de enkelte ure herunder.

Og vinderen blev:

Efter testen stod vi med tre ure der havde gjort det i særklasse godt. Fitbit Blaze, Intel Basis Peak og Samsung Gear S2 Classic. Hver i sær ure der klarer opgaverne fantastisk, og alle kunne i princippet have vundet testen.

fitbit blaze

Men i vores test bliver det alligevel Fitbit Blaze der vinder vores test. Det er utrolig alsidigt og samtidig et flot ur. Det tracker alt vi kunne ønske os, og det var suverænt til træning. Men skiven er meget lille og det kan være svært at se, hvad det står på uret, derfor får det ikke 100%.

intel basis peak

Intel Basis Peak er redaktionens favorit på grund af de omfattende analyser som uret giver af søvn og aktivitet. Samtidig er det et elegant ur at have på, og det har en imponerende batterilevetid.

samsung s2 gear

Samsung Gear S2 Classic er det bedste af de ’almindelige’ smarte ure, hvor du kan installere apps på. Det er let at navigere rundt i, og det er et rigtig flot ur. Men det lider under en kort batterilevetid, og det er med til at bringe det ned på en tredjeplads i testen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?