Luk dig inde med headsettet

Xbox One har behov for gode gaming-headsets, der formår at give en lydoplevelse, som matcher et hifi-setup og det grafiske skønmaleri i det enkelte spil. Elite 800X fra Turtle Beach formår dette, og det løfter spiloplevelsen til nye højder.

Fortabelse er ikke nødvendigvis et negativt begreb. Fortabelse i spiloplevelsen, fordi du er omgivet af fantastiske lydeffekter og et allestedsnærværende lydbillede, kan få din hjerne til at eksplodere, igen ikke i negativ forstand, med sanseindtryk og stress i pressede situationer. Elite 800X fra Turtle Beach tager dig med ind i dine spil på en helt anden måde end de primitive 10 watts højttalere i fladskærmen nogensinde kan. Prisen for herligheden er høj, men er du tilnærmelsesvis audiofil, investerer du gerne i lydoplevelsen. Hvorfor?

e755e588-91ce-427c-a2f1-4579eb9d884a._CB306615876_

Sesam, luk dig!

Fem minutters tid; det er alt, hvad det tager at tilslutte Elite 800X til din Xbox One og konfigurere lydkanalerne i konsollens opsætning. Docking stationen, der også tjener som oplader, tilsluttes med USB-kabel og optisk kabel, men til gengæld er headsettet trådløst.

Turtle Beach overvælder dig lidt i starten med headsettets størrelse – det er næsten som at tage et bjerg på hovedet. Alligevel er Elite 800X en letvægter, som lukker dig hermetisk inde i din egen spilverden. Når du starter din Xbox One op, fornemmer du, hvordan dagligdagens realiteter og støj forsvinder, mens spilfantasiens lydbillede griber fat i din bevidsthed.

Ørekopperne sidder behageligt rundt om dine ører, og selv i svedige stunder undslipper du en kradsende fornemmelse, som billigere headsets ofte udsætter dig for. Læderbeklædningen absorberer sveden og nærmest kærtegner dit hoved – forudsat dine ører ikke er for store. Elite 800X flyver ikke af kraniet med mindre, du headbanger i takt til musikken i spillet – vi prøvede og fik ondt i nakken, før headsettet røg på gulvet.

1445610733726-1667777905-jpg-gallery.big-iext30633666

 Fra brise til storm

Vi spiller Rise of the Tomb Raider og Forza Horizon 2 med Elite 800X fastmonteret om ørerne. Og selv om vi er glade for vores surround setup, nikkes der anerkendende i retningen af Turtle Beach. For gaming-headsettet kan noget, som ikke engang kontorets high-end surround løsning kan levere.

Rise of the Tomb Raider foregår hovedsageligt i Sibiriens kolde og stormfulde vinterlandskab. Når Lara Croft ikke bruger krudt og kugler på at pløkke medlemmer af en sekt eller små kaniner, kan vi fornemme lyden af isvinden, der får hende til at ryste af kulde. Fodtrinenes ekko i grotterne runger tydeligt, hvor selv gode højttalere nærmest hvisker. Men hvad vigtigere er præcisionen. Elite 800X understøtter 7.1 DTS surround sound, og vi får en meget klar fornemmelse af, hvorfra der skydes; og er det en snigskytteriffel eller et jagtgevær, der skydes med. Kommer fodtrinnene klokken 9 eller klokken 11? Alle detaljer kan have afgørende betydning i spillet.

Hvor Elite 800X for alvor brillerer er basniveauet i forhold de små, fine lyddetaljer. Langt de fleste gaming-headsets får kampvognens rumlen til at lyde som Trabanten i tomgang, fordi bassen bevidst er reduceret til fordel for præcis gengivelse af lyddetaljerne. Turtle Beach har skruet op for bassen, men formår alligevel her at lade detaljerne træde frem i lydbilledet med høj præcision.

Kører vi over brosten eller kolliderer med andre biler i Forza Horizon 2, fornemmer vi en relativ kraftfuld rumlen i ørekopperne, der ikke bærer præg af en femårig, der sparker en konservesdåse ned ad grusstien. Musikken i Forza får også lov til at træde i karakter, hvormed den elektroniske musik ikke har flade rytmer, men en god portion dunder.

Elite 800X vinder ikke kun på evnen til at lukke verden ude, men også på at lukke os inde. Vi oplever et autentisk lydbillede, som med alle sine effekter og storhed formår at tryllebinde på en måde, som må få lydingeniørerne i spilstudiet til at trække på smilebåndet.

Du behøver ikke at råbe

Vil lovprisningen ingen ende tage? Jo, der er enkelte hager, som trækker lidt ned. Vi oplever fra tid til anden, at lyden hakker i spillene, hvilket er frustrerende, når vi lige er blevet grebet af spiloplevelsen. Det er som om, signalet ikke går klart nok igennem fra docking stationen til headsettet.

Har du store ører, kan det være svært at beholde headsettet på i længere tid, fordi ørekopperne er lidt snævre i diameter, hvilket gør, at dine ører skal foldes lidt sammen. I længden bliver det trættende.

62f709ed-7557-4df7-a196-4b6cb0836bdc._CB306615954_

Elite 800X byder også på en del funktioner, der vækker begejstring. Når du taler i mikrofonen, kan du høre din egen stemme, så du ved, hvordan du lyder i andres ører. Dermed slipper du for at råbe ad andre af frygt for, de ikke kan høre din visdoms perler, mens kuglerne flyver om ørerne på jer.

Headsettet byder på forskellige lydformater, som passer til forskellige spilgenrer, hvor der enten skal være fokus på stemmer, lydeffekter eller bas. Du bruger ørekoppernes fjernbetjening til at justere lyden efter behov, og det er nemt at trykke på de enkelte knapper, som sidder i kanten af ørekopperne.

Tid til at investere

Prisen for herligheden ligger omkring kr. 1.700, hvilket er pænt pebret for et headset, selv om der findes dyrere modeller. Vi vælger dog at se på købet af Elite 800X som en investering i fremragende lyd! Ønsker du at bevæge dig væk fra 10 watts fladskærmshøjttalere med dåselyd, hvilket dine storslåede spil i high-definition, fortjener – hvorfor ikke lade lyd og billede følges ad i kvalitet? Tager vi helhedsoplevelsen i betragtning er kr. 1.700 billigt sluppet, og du ender med at træde længere ind i spiluniverset med Elite 800X på hovedet, fordi du bliver opslugt af selv den mindste lydeffekt. Derfor!

Produktinformation

  • Navn: Elite 800X
  • Producent: Turtle Beach
  • Driverstørrelse: 50 mm around ear
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Lydformat: 7.1 DTS Headphone X
  • Batterilevetid: Op til 10 timer
  • Kompatibel med: Xbox One
  • Set til: Kr. 1.703

Mere information hos Turtle Beach

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Med Elite 800X demonstrerer Turtle Beach atter, at de forstår god lyd og komfort. Få gaming-headsets formår at levere så fyldigt et lydbillede, hvor nuancer og præcision går hånd i hånd med et godt basniveau. Elite 800X giver dine spil en helt ny dimension qua bedre lydbillede, som matcher spilgrafikken, hvilket konventionelle fladskærmshøjttalere ikke formår. Turtle Beach lukker dig inde i dine spil, og du får ikke lyst til at komme ud fra skjoldet, fordi dine ører takker dig for den gode lydoplevelse.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?