Find let dine dimser og smartphone

Det er irriterende når nøgler, smartphone, pengepung eller lignende er blevet væk, men den nye nøglering, Chipolo, gør det let at finde dem igen

Det er irriterende når dine nøgler bliver væk, hvilket typisk sker fem minutter efter du burde have været ude ad døren. Eller at du ikke kan finde din pung med kørekortet, eller måske mangler din smartphone.

Der findes mange måder at løse de problemer på, og en af dem er at have orden i tingene. Men lad os nu bare være realistiske. De fleste af os er nogle rodehoveder med ting som vores nøgler, pung og smartphone.

Men der er godt nyt. For den lille nøglering, eller mærkat om du vil, Chipolo, kan let hjælpe dig med at finde dine bortkomne dimser. Det kræver naturligvis lige at du har mærket dem først, men er det gjort, så er resten let som en leg.

Chipolo består af en lille plastikskive, der mest af alt minder om et navneskilt til en hund. Når du skal bruge den, så skal du først lige hente Chipolo-app’en ned og oprette en konto – noget du kun skal gøre en gang.

Herefter tænder du for Chipolo-mærkaten ved at hive en lille plastik-tab ud, og på din app vælger du at tilføje en ny Chipolo. Herefter bliver du bedt om at lægge din Chipolo på skærmen af din smartphone og vupti, så er de to parret sammen. Du kan så give din Chipolo et navn, f.eks. ’nøgler’ eller ’pung’, og så er du faktisk klar. Sæt Chipolo-mærket fast på den ting du vil kunne genfinde og det er det.

Let overblik

Selve app’en giver dig mulighed for at tilføje en ny Chipolo og for at finde en allerede oprettet. Du kan altid se, hvor tæt Chipolo er på din smartphone, og du kan se, hvor varmt det er hvor den er.

Når du så er tæt på, så kan du bare klikke på mærket på din smartphone og vupti så begynder din Chipolo at ringe så du let kan finde den.

Men det stopper så ikke helt her – for hvad var det nu lige for noget med, at du også kunne finde din smartphone? Det er jo den der har app’en installeret, ikke?

Korrekt, men det kan alligevel sagtens lade sig gøre at finde din smartphone via Chipolo. Du har to valgmuligheder. Enten besøger du din profil hos Chipolo, og her kan du se – ret præcist – på Google Maps, både hvor din Chipolo og din smartphone befinder sig. Du kan også få din telefon til at ringe, så du kan finde den – hvis den er i nærheden af, hvor du er.

Men – hvis du nu ikke lige har adgang til en computer og stadig gerne vil finde din smartphone, ja så ryster du bare din Chipolo, og vupti, så begynder din smartphone at larme.

Det er elegant og let at bruge, og undertegnede er faktisk allerede blevet ret glad for det lille mærke. Faktisk så overvejer jeg seriøst at smide en i min bil. På den måde kan jeg måske lettere finde bilen på en overfyldt parkeringsplads.

chipolo

Hjælp andre med at finde

Nu er der ikke så mange Chipolo-mærkater ude endnu. Men der er ved at blive opbygget et community, og det betyder, at hvis du mister dine nøgler eller lignende, så kan du benytte deres smartphones til at finde din mistede dims med.

Ingen ved at du søger, så det er ikke fordi der er nogen der ved, at du mangler døren til din hoveddør.

Ideen er smart, og pludselig så har du et kæmpeområde du dækker – hvis der altså er Chipolo-brugere i området.

Hvis du først leder efter dine mærkede genstande meget senere end du har tabt dem, så fortæller Chipolo-app’en dig, hvor og hvornår den sidst vidste hvor de mærkede genstande var. Ret smart – så har du lettere ved at lede nogenlunde det rigtige sted.

Vi har reelt kun en større klage på systemet. Når du installerer Android-klienten, så skal den have adgang til en pokkers masse funktioner, blandt andet kontakter og kamera. Noget der bare ikke er nødvendigt med de funktioner som systemet har i dag.

Derfor – kære Chipolo-udviklere, bed nu for pokker kun om tilladelse til det I rent faktisk også skal bruge, ok? Jeg var tæt på ikke at installere app’en netop af den grund.

Produktinformation

  • Produktnavn: Chipolo
  • Producent: Chipolo d.o.o
  • Set til: 25 Euro for en, 4 for 90 Euro
  • Mere information hos Chipolo

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Chipolo er en fin lille mærkning af de dimser du ofte taber, og så kan den endda også hjælpe dig med at finde din smartphone. Men den er også stor og ikke speciel pæn – faktisk minder den mest af alt om et navneskilt til en hund, og så bedre app’en om alt for mange tilladelser.

Men Chipolo let at bruge, den gør hvad den lover, og den er faktisk et sjovt og nyttigt produkt. Derfor får den 90% og vores bedste ønske – vi glæder os til at se Chipolo V2.

About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?