TEST: Bar 800 fra JBL – godt soundbarsystem der fylder for meget

JBL har gjort det igen - lavet et fedt soundbarsystem. Men du skal virkelig have god plads til subwooferen

Der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt med et godt lydsystem til de nyere tv. Fordi de stadig bliver fladere og fladere, så bliver højttalerne også mindre, og det er ikke noget der nødvendigvis giver en god lyd.

Jeg har testet JLB Bar 800, et lydsystem der indeholder såvel en soundbar som subwooferhøjttalere og en subwoofer. En af de ting der med det samme virker rigtig fedt er, at subwooferhøjttalerne, eller baghøjttaleren eller satellithøjttalerne (kært barn har mange navne), er aftagelig. De kan sidde fast på soundbaren, hvor de så også bliver ladet op mens de stadig fungerer som en del af højttalersystemet.

Men de kan også afkobles, og placeres som baghøjttalere så du får ægte surroundsound i stuen.

Så er der lige subwooferen, og den skal vi altså snakke om. For den er stor – alt for stor. Målene siger 30,5 x 44 x 30,5 cm og den har en vægt på 10kg. Det er altså en stor klods at have stående ved siden af tv’et. Hvis den så bare havde været flot – men den har ikke just et pænt design. Subwooferen er en stor grå klods, og jeg har svært ved at se en stue den vil pynte i.

Selve soundbaren er dog ganske pæn, og den kan snildt ligge under dit tv.

Det bringer mig til opsætningen, der ikke var specielt kompliceret. Naturligvis skal der trækkes lidt ledninger. Men heldigvis er forbindelsen til satellithøjttalerne trådløs.

Bar 800 indeholder en kalibreringsfunktion der sikrer, at lydbilledet bliver optimeret til din stue, og det er en af de funktioner jeg virkelig sætter pris på. Der er ingen tvivl om, at det giver dig en langt bedre lyd.

Lydbilledet er helt generelt også rigtig godt. Det var en fornøjelse at se film og høre musik på med Bar 800, det var som at blive placeret midt i handlingen eller koncerten. Lyden omgav mig på fortrinlig vis, og bassen var virkelig overvældende stor og kraftig.

Men du går nu heller ikke glip af diskant eller mellemtoner – her var der også en masse at komme efter.

Ved film var det så også ganske klart at JBL havde indbygget deres PureVoice-teknologi. Den fremhæver samtaler i film og vokal i sange. Specielt mange nyere film har det med at overgøre lydeffekterne og det går ud over talen. Men PureVoice henter så talen frem, så du langt bedre kan høre, hvad skuespillerne siger. Den funktion blev jeg glad for.

I den medfølgende app var der yderligere mulighed for at justere lydbilledet i den indbyggede equalizer, men den funktion brugte jeg nu ikke, for jeg var ganske tilfreds med lydbilledet uden.

Du skal dog være klar til at betale for systemet. Næsten 7.500 kroner, så du skal virkelig have lyst til at opgradere hjemmebiografen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Bar 800 er et lydsystem, eller soundbarsystem om du vil, der virkelig kan levere en fed lyd i din stue. Men du skal være klar til at gøre plads til en subwoofer der ikke alene er stor, men som heller ikke just pynter i stuen.

Det er fedt med de aftalelige satellithøjttalere, og det er skønt med PureVoice-teknologien men pris og den store subwoofer trækker altså fra i min bedømmelse.

Du kan læse mere om Bar 800 her.

Det koster JBL Bar 800 lige nu

About Lars Bennetzen 3888 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.