Ny app giver intelligent opladning til elbiler – helt gratis

Tado har lige lanceret deres nye app Smart Charging der giver intelligent opladning til din elbil, uanset mærke og placering - og den er gratis

Smart Charging-app. Foto: Tado

Tado står bag en masse løsninger der kan styre energien i hjemmet, lige fra smarte radiatorventiler til styring af dit AC-anlæg, varmepumpe og meget mere. Nu har de så introduceret ‘Smart Charging’, en app der lover at give alle en mulighed for at få intelligent opladning til hjemmets ladestation.

App’en lover at udnytte de svingende elpriser og automatisk planlægge opladning af din elbil, til tidspunkter hvor energiprisen er lav, uanset hvornår elbilen er tilsluttet hjemmets ladeboks.

Tado oplyser selv, at det betyder at en dansk husholdning i gennemsnit kan spare op mod 2.250 kroner, eller 30%, årligt på omkostninger til opladning af elbilen. Samtidig skulle app’en sikre at andelen af vedvarende energi maksimeres når bilen oplades – ved at oplade på tidspunkter hvor der er overskud af den grønne strøm.

Tado oplyser følgen om funktionaliteten af Smart Charging app’en:

Typisk foregår tre fjerdedele af opladningen af en elbil derhjemme, mens kun en fjerdedel foregår på vejen. Med tado° Smart Charging bliver det nemt at spare energi, mens du oplader derhjemme. Når appen er downloadet og installeret, forbinder brugeren appen til bilen via køretøjets brugerkonto og indstiller deres opladningspræferencer, såsom hvad tid, bilen skal være klar til at køre. Er appen også koblet op på en dynamisk timetakst, viser den det fulde besparelsespotentiale.

En algoritme planlægger så automatisk opladningsprocessen og flytter energiforbruget til de grønneste og billigste tidspunkter baseret på elpriser over de næste 24 timer. Først derefter starter opladningsprocessen, der typisk tager 45 minutter, uanset hvornår køretøjet er tilsluttet ladestationen. På den måde kan brugerne undgå de dyreste timer og i gennemsnit spare omkring 30 % af deres årlige opladningsomkostninger. Bilejeren kan dog også give afkald på en del af disse besparelser og indstille et minimumsafgiftsniveau i planen for opladningen uden optimeret opladning. Så vil batteriet, uanset elprisen, altid blive opladet til f.eks. mindst en fjerdedel af sin kapacitet.

Tado-pressemeddelelse

Den nye Smart Charging-app understøtter de fleste større bilmærker, herunder Tesla, Volvo, Skoda, Kia, Volksvargen, Mercedes, BMW, Audi, Dacia, Seat, CUPRA, Land Rover med flere.

Før app’en virker skal den dog have adgang til bilens brugerkonto, så den kan kommunikere med bilen og bilens app. Enkelte bilmærker, så som Mercedes, Peugeot og Kia, skal der også installeres og tilsluttes en smart ladeboks, og dem der leveres af Zaptec, Wallbox og Easee er kompatible med Smart Charging-app’en.

App’en er gratis på både App Store og Google Play, og den version jeg kigger på i øjeblikket fungerer på engelsk. Men Tado oplyser at den kommer på flere sprog senere.

Hvor god den er til at styre opladning fra min Tesla Charger til min Tesla Model Y ved jeg endnu ikke, men det bliver spændende at følge med i.

Alle understøttede bilmærker findes på denne liste fra Tado.

About Lars Bennetzen 3881 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.