TEST: Skønt lille headset fra Creative

Aurvana Ace 2 er et nyt lille in-ear-headset fra Creative, der har et skønt design og en fin lyd - der dog ikke helt lever op til forventningerne ved telefonsamtaler

Creative aurvana Ace 2. Foto: Creative

Jeg har testet det nyeste headset fra Creative, Aurvana Ace 2, og det hører klart til blandt et af de bedste headset fra producenten.

Creative har givet headsettets etui et virkelig fedt og spændende design med sort, semi-transparent, plastik som materiale, der er beklædt med kobber på indersiden, og det giver headsettet et fedt tech-design.

Selve ørepropperne har også fået et mere spændende design, hvor der er kommet samme kobber og semi-transparente materiale og et blåt led-lys der indikerer når headsettet oplader. Men jeg er en anelse skuffet over at det fysiske design af ørepropperne ikke har ændret sig ret meget. Det er helt klassisk og traditionelt, ikke noget der adskiller sig fra andre headset jeg har testet.

Kræver ikke konto

Det var let og hurtigt at få installeret headsettet, det går automatisk i parringstilstand og med bluetooth-forbindelse etableret, kan headsettet findes i Creatives app. Efter en hurtig opdatering af headsettets firmware, var jeg klar til at teste Aurvana Ace 2.

En ting jeg virkelig var glad for, var at det ikke er nødvendigt at logge ind på en Creative-konto for at bruge headsettet eller indstille det. I app’en har jeg direkte adgang til en grafisk equalizer, og indstille hvordan jeg styrer lyd og støjreducering direkte på headsettet.

Creative Aurvana Ace 2. Foto: Creative

Man kan godt vælge at logge ind på en Creative-konto, hvilket vist nok skulle give et par ekstra funktioner, så som X-Fi-lyd, men det er ikke noget jeg prøvede/testede. Jeg bryder mig virkelig ikke om når det er nødvendigt med en konto hos en producent for at kunne bruge deres produkter.

Det er som udgangspunkt heller ikke nødvendigt her, jeg havde alt den kontrol over headsettet jeg ønskede.

Fin lyd der kan forbedres i app

Jeg startede med at teste headsettet uden at ændre på lydindstillingerne, og jeg fik en ganske fin lyd, der dog føltes en anelse flad. Jeg manglede lidt bas, og diskanten kunne godt have haft lidt mere power. Men den var ikke så ringe endda.

Men herefter smuttede jeg så ind i app’en og gik i gang med at arbejde med equalizeren, og jeg fik lynhurtigt en markant bedre lyd. Jeg fik en fed bas og en meget klar og flot diskant. Equalizeren i app’en var let at bruge, og jeg fik hurtigt indstillet headsettet så jeg fik en rigtig god lyd.

Hvad der var ekstra godt var, at jeg kun behøvede lave den indstilling en gang. Uanset hvilken musik jeg sendte efter headsettet var lyden rigtig god – efter justering altså.

Jeg kiggede også lidt efter den adaptive støjreduktion, som gav et ekstra element til lyden. Alle unødige lyde forsvandt, og jeg kunne nyde musikken. Samtidig var jeg ikke totalt isoleret fra omverdenen – ikke noget med at jeg blev placeret i en lydmæssig boble.

Hvor jeg dog ikke var så begejstret for headsetett var da det kom til telefonsamtaler. Det gik fint så længe jeg brugte det på kontoret, men når jeg gik udenfor, var der en del vindstøj i headsettet – i modtagerenden af samtalen – og det var ikke ok.

Jeg fik fin lyd i modtagerenden, men som sagt, ikke så god i den anden ende.

Headsettet er ikke dyrt, men absolut heller ikke billigt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Creative Aurvana Ace 2 er et spændende headset, både i design og lyd. Det kræver lidt arbejde i app’ens equalizer før lyden er optimal, men så bliver den også ret god.

Jeg er ikke helt tilfreds med, at der er enkelte funktioner du ikke få adgang til, får du opretter en konto hos Creative, men er samtidig ganske tilfreds med, at jeg faktisk kan bruge alle kernefunktioner uden en konto.

Hvor valget af materialer og farver er spændende, så kunne jeg godt have brugt et lidt mere nutidigt design af selve ørepropperne.

Du kan læse mere om Creative Aurvana Ace 2 her.

Prisen for headsettet ligger på omkring 1.300 kroner i skrivende stund.

About Lars Bennetzen 3880 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.