God lyd ikke længere nok i en højttaler

Højttaleres design bliver en stadig vigtigere parameter. God lyd alene holder ikke længere – for i dag skal højttaleren være en integreret del af stuen eller festen. Noget som LG nu satser på med deres udvidede lineup af deres XBoom-serie

XBoom er en serie af højttalere med forskellige egenskaber og sigter, lige fra den transportable der skal med på stranden eller i skoven, til den store højttaler med indbygget Google Assistant der skal være en fast del af møblerne i huset.

Men fælles for dem alle gælder, at LG har gjort dem farvestrålende, givet dem lyseffekter og dermed forsøgt at gøre dem langt mere interessant for den unge målgruppe.

Personligt ville jeg ikke ønske en højttaler med diskolys indbygget, men jeg kan sagtens se, at et yngre publikum vil være glade for den tilføjelse til deres højttalere – pludselig har de et lysshow til festen.

På IFA, der løber af staben om en lille uges tid, vil LG så præsentere de nye XBoom-højttalere, og det vi der kommer til at se, er tre forskellige modeller, XBoom mini-komponenten, XBoom Go og XBoom Ai ThinQ, der hver især har deres egen målgruppe, eller brugsscenarie.

XBoom mini-komponenten, der dækker over CK99 og all-in-one modellen OK99, kalder LG selv for ’fanfavoritter’. De har et output der starter ved 1.800 watt og går op til 5.000 watt, alt efter model og udgave af modellen. De har indbygget en række lyseffekter, og de er udviklet til karaoke, idet du kan fjerne stemmer fra stort set alle sange (lover LG), og tilpasse tonehøjden med app’en Voice Canceller og Key Changer. Samtidig er disse små højttalere udstyret med, hvad LG kalder, Grab & Move håndtag, hvilket gør dem til ekstra transportable.

Videre til næste model som vi kommer til at se på IFA – Xboom Go, der (igen fristes jeg til at sige), har indbygget ’multicolor humørbelysning’ (LGs betegnelse, ikke min). De skulle have fået forbedret diskant og bas, hvilket skulle give en endnu bedre lyd end forgængeren. Samtidig er den den første trådløse højttaler der understøtter aptX HD fra Qualcomm, hvilket giver en tabsfri 24bit/576 kbps HiRes lyd når der streames. Samtidig skulle der være en lang batterilevetid og så tåler den både vand og støv når du tager den med udendørs.

Den sidste højttaler som LG vil præsentere på IFA er XBoom AI ThinQ, der består af model WK7 og WK9, der alle har indbygget Google Assistant, så du kan styre kompatible enheder ved at tale til højttaleren (en funktion jeg næppe tror vil blive brugt af de fleste, for det kræver stadig at du har en røvfuld af enheder i hjemmet der rent faktisk kan styres af Google Assitant – og dem er der endnu ikke så mange af).

Hvad der dog er ret spændende ved XBoom AI ThinQ er LGs samarbejde med Meridian. Det skulle give en tabsfri HiFi-lyd, en nøjagtig afgrænsning af vokalen og en præcis bas, der skulle minde om lyden fra en studieindspilning.

Nu får vi at se under IFA, hvordan højttalerne rent faktisk ser ud. Jeg er specielt interesseret i størrelsen på XBoom AI ThinQ – for denne højttaler lyder spændende – hvis den altså ikke fylder hele stuen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2966 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart