Nu skal musen være vertikal

Den nye mus fra Logitech er designet med ergonomi for øje, og for at reducere belastning på håndled og underarm, er hele musen designet vertikalt

MX Vertical er, ifølge Logitech selv, deres mest avancerede ergonomiske mus, og den kombinerer et ergonomisk design med egenskaber fra Logitechs MX-serie.

Den er designet til at reducere belastningen af underarmen samt presset på håndlettet, med en 57 graders vertikal vinkle. Logitech lover at det nye design ikke går på kompromis med produktiviteten.

MX Vertical skulle være videnskabeligt testet – hvad det så lige betyder, mon ikke ’bare’ Logitech selv har testet den i deres udviklingscenter – og ergonomisk godkendt, om end Logitech ikke oplyser noget om, hvem der har godkendt ergonomien i den.

Den er designet med en 57 graders vertikal vinkel, hvilket skulle reducere musklernes aktivitet med op til 10 procent, sammenlignet med en almindelig mus, hvilket jeg godt kan tro på. Den klassiske mus er alt andet en ergonomivenlig.

Den skulle også være designet så den er komfortabel for mange forskellige hænders form og størrelse, hvilket jeg virkelig godt vil teste – min hånd er ret stor, og hvis musen ligger godt i den, så er den altså godt designet.

Den har en struktureret gummioverflade og en tommelfingerstøtte der sikrer et godt og naturligt greb.

Musen har en 4.000 DPI-præcisionssensor, hvilket skulle betyde op til fire gange mindre bevægelser i hånden, og cursorhastighedsknapper lader dig justere DPI-hastigheden direkte på musen.

Den er udstyret med et genopladeligt batteri der holder op til fire måneder på en fuld opladning, og på bare et minut, kan du få strøm nok til tre timers arbejde.

Med både Logitech Easy-Switch og Logitech Flow kan du uden problemer skifte mellem to computere med MX VERTICAL, og endda kopiere/indsætte billeder og dokumenter på tværs af dem.

Pris og tilgængelighed

MX Vertical har fået en pris på 899 kroner, og den skulle dukke op i butikkerne i september. Men du kan allerede nu forudbestille den på logitech.com.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2742 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart