Minority Report hjemme i stuen

Nyt interface til Oculus Rift giver dig samme oplevelse som Tom Cruise i filmen Minority Report

Her til december kommer der et nyt interface, i beta-version altså, til Oculus Rift. Navnet er Dash og minder utrolig meget som det interface du så Tom Cruise betjene i den fantastiske SciFi-film Minority Report.

Hvis du ikke har set filmen, så var der en masse vinduer der hang i luften rundt om ham, og du kunne flytte dem bare ved at bevæge en hånd eller en finger.

Dash giver dig mulighed for at kode inde i dit VR-miljø, men du får forskellige desktop-apps med, så som Facebook, Messenger, Youtube, Spotify og Google Chrome.

Faktisk så lover Facebook ar der vil være over 50 apps til Dash når den færdige version er på gaden. Her til december må vi nøjes med en betaversion med Oculus Core 2.0.

En af de ting som jeg tror udviklere vil være glade for, er mulighedne for at debugge VR-apps direkte i et VR-miljø, når du afvikler dem i Visual Studio, Unity og Unreal.

Der er kommet en opdatering til Oculus Home, hvor du nu kan forvandle startup-skærmen til din private fantasi palads. Alt du skal gøre er at samle møbler, kunst og legetøj fra forskellige SciFi-miljøer, og kombinere dem med trofæer fra dine spil.  Når du så har lavet dit drømme SciFi-palads kan du vælge at spille retro videospil i dit VR-miljø, ved at putte kassetter ind i gammeldags spillekonsoller.

Oculus har også planer om at lade dig hænge ud med venner inde i Oculus Home en gang i fremtiden.

Der er mange spændende muligheder med Dash, både for udviklere og spillere, og måske er denne oplevelse det der skal til for at gøre VR til en brugbar oplevelse, og ikke bare en gimmick. Det bliver spændende at følge fremover.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2196 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?