TEST af Nanoleaf: Intelligent belysning der holder rytmen

Tech-Test har afprøvet Nanoleaf Aurora og deres Rhythm, der er et led-system så du kan få spændende belysning, der ovenikøbet kan reagere på lyd og musik. Det er let, spændende og flot

nanoleaf aurora smarter kit nanoleaf aurora smarter kit

Jeg så Nanoleaf på IFA 2017 i Berlin tidligere på året, og jeg blev med det samme ret fascineret af systemet. Nanoleaf er et system af trekantede led-paner som du kan sætte op i dit hus, og via en app få til at lyse i forskellige mønstre. Hvis du også investerer i tilbehøret Rhythm kan du få Nanoleaf til at pulsere i takt med musik eller til de lyde der ellers måtte være i rummet.

Nuvel – jeg bakker lige lidt op. Nanoleaf kommer i forskellige systemer, og jeg testede Aurora Smarter Kit, et sæt det består af ni led-paneler, de fornødne forbindelser mellem panelerne, dobbeltklæbende tape til montering, strømforsyning og skabeloner. Jeg testede også Rhythm, der i virkeligheden bare er et lille modul du kobler sammen med Aurora.

nanoleaf aurora

Med til systemet findes der en lille app, som også er den du bruger til opsætning af systemet, og så er hele vejledningen også online, hvor der er videoer der viser dig præcist hvordan du monterer systemet.

Min erfaring er, at det kan betale sig at se de videoer, for der er et par små ting der er værd at overveje inden du monterer led-panelerne.

Opsætning via app

 

Et af de tricks du ikke kan læse dig til i vejledningen eller på app’en er, at du skal skaffe dig lidt ’abesnot’, det der klistrede materiale du kan bruge til at klistre papir op på væggen med.

Det bruger du så til at hænge skabelonerne op med, så du kan finde præcist det mønster du godt vil have din Aurora skal have. For en lille ting er, at det ikke er let at ændre på mønstret bagefter, og uanset hvad du gør så vil du i en vis udstrækning ødelægge væggen.

 

En lille sjov detalje er, at app’en gør brug af Augmented Reality, så du kan se hvordan et givent mønster vil se ud på din væg – sjov detalje.

Nå – efter jeg fandt det mønster jeg ville have til min Nanoleaf, tændte jeg for selve kontrol-enheden som også er strømforsyningen, så skulle jeg oprette en konto hos Nanoleaf og derefter fandt app’en selv mit system.

Et nummer der står på Nanoleaf skal tastes ind, og så er Nanoleaf klar til brug. Hvis du har Apple HomeKit eller Google Home så bliver Nanoleaf automatisk tilført så du kan styre det derfra.

nanoleaf rhythm

Flotte effekter

Selve monteringen af Nanoleaf kræver lidt tålmodighed. Du sætter led-panelerne sammen i segmenter, beklæder dem med selvklæbende tape og presser dem op på væggen. Når de hænger så tager du næste sektion og gentager operationen.

Her var det så lige nødvendigt at være forsigtig, for det er let at få sat tingene lidt skævt op. Derfor var det også fedt med skabelonerne at holde sig til.

Alt i alt brugte jeg omkring en times tid på opsætning af Aurora og så kunne jeg sætte strøm til. Det var et imponerende syn. Aurora lyser op og fra app’en kunne jeg vælge forskellige mønstre.

Alle mønstre kunne jeg endda tilrette, ændre farver og lysstyrke, alt fra app’en. Det var super let og det gør det let at tilpasse til alle rum og situationer.

Men endnu mere spændende blev det da jeg tilkoblede Rhythm. Pludselig reagerede Aurora på lyde og musik. Der var så en række temaer at vælge imellem, og disse reagerede forskelligt på musik/lyde. Det er både fascinerende og utrolig flot.

nanoleaf indhold 2

En lille ting med Aurora er, at når det er monteret så er det monteret. Det dobbeltklæbende tape sidder godt fast, og selvom du er forsigtig, så kan du være sikker på at du hiver tapet ned fra væggen.

Men derudover så er det Aurora bare et fedt system. Du kan bruge det til at skabe en stemning i rummet, som oplysning til en fest eller bare som underholdning til børnene. Og her kan jeg ud fra egen erfaring sige at de synes det er vildt fedt at lege med og danse til.

Produktinformation

  • Produktnavn: Aurora Smarter Kit og Rhythm
  • Producent: Nanoleaf
  • Ledpanel: 24cm pr. side (trekantet)
  • Farver: 16 millioner
  • Lyskilde: 2W led, 100 lumen pr. panel
  • Antal paneler pr. strømforsyning: Max 30
  • Levetid: 25.000 timer
  • Pris Aurora Smarter Kit (9 paneler): Set til kr. 1.700 kroner
  • Rhythm: Set til 500 kroner
  • Mere information hos Aurora

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Aurora Smarter Kit og Rhythm er et fedt lyssystem til hjemmet. Det giver en god stemning ser fedt ud og er let at bruge. Specielt med Rhythm tilkoblet er det et utrolig spændende system, der både underholder og er dekorativt.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?