Ny miljøvenlig mini/multiovn du selv kan reparere

Daan Tech er specialist i udvikling af miljø- og reparationsvenlige hvidevare til køkkenet, og nu lanceer de en ny ovn til hjemmet der samtidig er en 5-i-1 ovn

Miljøet er blevet en stadig vigtigere parameter i nye gadgets til hjemmet, og den franske producent Daan Tech har specialiseret sig at fremstille pladsbesparende, effektive og miljøvenlige køkkenmaskiner. De lancerer nu deres nyeste bordovn med navnet ‘Joe’.

Det er en 5-i-1 ovn, der ikke skulle fylde meget i køkkenet, og når den samtidig erstat flere forskellige køkkenmaskiner, virker den oplagt til det lille køkken.

Men det der for alvor gør den lille Joe spændende, er at den er udviklet med reparationsvenlighed og miljøet for øje. Daan Tech beskriver at den både er en ovn, en toaster, en airfryer, en mikrobølgeovn og en dampkoger. Det vil sige at den både minimerer pladsforbruget i køkkenet, og mængden af elektronik der bruges til enheder i hjemmet.

Den skulle kunne betjenes fra en enkelt skærm og med en enkelt knap, hvilket samtidig skulle gøre den brugervenlig.

Daan Tech skriver videre, at den er udviklet med genbrugsmaterialer og til at have så lille et energiforbrug for muligt for at mindske påvirkningen på miljøet.

Samtidig er den udviklet så den er let at rerarere, for at øge dens levetid så meget som muligt, og i pressemeddelelsen skriver Daan Tech:

Daan Tech er indædt modstander af planlagt forældelse – altså hvor produktet er designet til at gå i stykker efter en bestemt tidsperiode. Det mest bæredygtige produkt du kan få, er det der holder i mange, mange år, og det kan Joe.

Antoine Fichet, grundlægger og direktør hos Daan Tech

Specifikationer

  • Størrelse: 44 x 47 x 37,5 cm, 20 kilo.
  • Maks strømforbrug: 2,5kW/12A
  • Mikrobølgeovn: 200W til 1000W
  • Grilltoaster: 1200W
  • Konventionsovn: 1500W, 20 til 230 grader celsius
  • Airfryer: 1500W, 30-230 grader celsius

Joe kommer i handlen her i løbet af oktober, og kan leveres i løbet af året. Prisen oplyser Daan Tech ikke noget om endnu.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.