Ny skærm med Thunderbolt 4 lover højere hastigheder

Den professionelle skærm, Philips 40B1U6903CH, har lige ramt markedet. Det er en 39,7" stor skærm i 5K med Thunderblot 4

Den kæmpe store skærm har en opløsning på 5.210 x 2.160, og så har den som sagt en Thunderbolt 4-dockingport. Med den kan der klares dataoverførsler med en hastighed på 40 Gbps med en bidirektional båndbredde, og så er den bagudkompatibel med tidligere Thunderbolt-kabelforbindelser, usb og DisplayPort.

Skærmen er udviklet til det professionelle marked og er derfor udstyret med ethernetforbindelse og så understøtter den 90w strømforsyning til tilsluttede enheder.

Skærmen har et 5MP indbygget webcam med støjreducerende mikrofon, der skulle være med til at gøre onlinemøder bedre, eller om ikke andet sikre en bedre lydkvalitet til samme.

Skærmen er, ifølge MMD der står bag Philips monitorer, TUV Rheinland Eyesafe RPF 50-certificeret, hvilket skulle betyde at det indbyggede blåt lysfilter altid er tændt.

Foden er en Ergo-basefod, der både kan vippe og dreje, så det er lettere at indstille skærmen til eget brug. Skærmen har også en MultiClient Integrated KVM-switch, der er beregnet til at håndtere en dobbelt pc-opsætning, fra et enkelt tastatur og mus.

Endelig så lover MMD at PowerSensor-funktionen i skærmen skulle kunne spare brugerne op til 80% af energiomkostningerne ved at reducere skærmens lysstyrke, når den ikke er i brug.

Skærmen er dog ikke billig – den koster omkring 13.000 kroner.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.