Nyt SteelSeries-tastatur er far out, man!

Var jeg epileptiker, ville SteelSeries Apex M750 nok ikke noget for mig.

Gaming-hardware har i de seneste år ikke udviklet sig synderligt. Mus, headsets og tastaturer minder om hinanden, uanset hvilken producent de stammer fra. Springet fra kabel til trådløs har været den største ”revolution” indenfor de sidste 4-5 år. Nu har flere producenter set lyset, heriblandt SteelSeries, som er hoppet på det syrede RGB-trip.

Fed, men distraherende gimmick

Apex M750 understøtter en ny lysteknologi, som SteelSeries kalder for Prism. Navnet dækker over, at spiltastaturet kan lyse op i alle tænkelige farver på måder, der leder tankerne over på en hippie på syretrip i 70erne.

Henter du SteelSeries Engine-driveren, kan du ændre lysopsætningen på 12 forskellige måder – fra rolige blink til outreret lysshow, hvor hver enkelt tasts LED-lampe blinker fuldkomment uhæmmet. Prism-funktionen leverer et fantastisk lysshow, der oven i købet kan tilpasses bestemte spil. Apex M750 lyser bestemte farver på en bestemt måde, hvis du eksempelvis er ved at løbe tør for ammunition eller er døden nær. Prism sørger også for, at tasten jeg trykker på skifter farve i forhold til de øvrige taster, og der sendes en bølge af variabelt lys igennem rækken af taster, når jeg eksempelvis trykker på W. Ydermere kan baggrundsbelysningen i Apex M750 samarbejde med lyset i andre SteelSeries-enheder, som understøtter Prism.

SP265-1-p

Jeg må ærligt indrømme, at min initiale skepsis overfor Prism er sendt i skammekrogen, fordi funktionen giver spiltastaturet en æstetisk dimension, som jeg ikke har set i andre lignende tastaturer. Prism er en smuk gimmick. Og der er tale om en gimmick, eftersom Prism ikke forbedrer min konkurrenceevne i mine spil – hvis lysshowet gør noget, er det at distrahere mig. Selvom tasterne lyser i en bestemt farve, når ammunitionen er ved at løbe tør, eller hvis mit health er kritisk lavt, så ændrer det ikke på det faktum, at Prism ikke leverer information, som jeg allerede får på skærmen. Skal jeg fjerne blikket fra det, der foregår på skærmen for at få informationer, mister jeg fokus på spillets forløb – og det fører mig ikke tættere på sejren.

71f-SolvtzL._SL1500_

Intet nyt bag lysfacaden

Kigger vi udover lysshowet, er Apex M750 et mekanisk tastatur, som egner sig til skydespil og MOBA-spil. Det har ikke dedikerede makrotaster, du kan programmere, hvilket heller ikke er nødvendigt i de to spilgenrer. Til gengæld kan du i SteelSeries Engine nemt programmere alle tastaturets taster til at udføre ønskede handlinger såsom at finde et bestemt våben frem, smide en spell eller heale din spilfigur. Det er ligeledes nemt at programmere én tast til at udføre den samme handling flere gang med ét tryk.

m750-window

 

SteelSeries har smækket deres egne mekaniske, aluminiumsbeklædte QX2-switches ind i Apex M750. Resultatet er hurtigt reagerende taster. Jeg skal knap nok trykke tasten en millimeter i bund, før det fører til handling i spillet, hvilket er en forudsætning for et godt gaming-tastatur, eftersom tidsbesparende handlinger kan være afgørende for sejren. Omvendt må jeg sige, at jeg ikke fornemmer, at der spares mere tid med Apex M750 i forhold til mange af andre mekaniske spiltastaturer, jeg har testet igennem årenes løb.

Holdbarheden er til at fornemme, når jeg står med Apex M750 i hænderne. Tastaturet er tungt qua brugen af aluminium og massiv plastik. Jeg kan slå på det – for tasterne kan tåle det. SteelSeries garanterer på deres hjemmeside, at hver tast kan klare 50 millioner tryk – så du kan trygt tage et ekstra spil DOTA, selvom bølgerne kører højt.

u_10167921

En mindre irritationsmoment er placeringen af Windowstasten. Alt for ofte når jeg spiller rammer min håndflade Windowstasten, og jeg forlader spillet, fordi Windows aktiveres. Plasteret på såret er, at jeg kan deaktivere tasten med at holde SteelSeries-tasten nede samtidig med Windowstasten, og alt er godt igen.

Generelt synes jeg, at Apex M750 er behageligt at spille med og bruge til at skrive på, selvom mekaniske tastaturer er hårdere for fingrene og hænderne end membrantastaturer. Mine håndled ligger fint på tastaturet, og jeg føler ikke ubehag ved, at der ikke er et håndlæn til Apex M750.

Prisen på omkring kr. 1.100 taget i betragtning, er Apex M750 et godt køb. Du får et solidt og lækkert spiltastatur for pengene, der kan gøre dit spil mere kulørt. Er du ikke til RGB-belysning i alverdens farver og opsætninger, kan du med fordel spare en del penge på at købe ældre modeller af tastaturer beregnet til FPS’ere og MOBA’ere. Foruden RGB-belysningen byder Apex M750 ikke på den store nytænkning ej heller ekstraudstyr, såsom USB-porte til headset og mus.

Produktinformation

  • Navn: Apex M750
  • Producent: SteelSeries
  • Kabellængde: 2 meter
  • Vægt: 1,1 kg
  • Kompatibel med: Windows og Mac OS
  • Set til: Kr. 1.099
  • Mere information hos SteelSeries

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

SteelSeries Apex M750 byder på RGB-belysning til den helt store guldmedalje. Det er en fed gimmick, som gør din brug af spiltastaturet ekstrem kulørt. Derudover gør det ikke det helt store for at forbedre din konkurrenceevne, når du dyster mod andre på nettet. Apex M750 er ellers et solidt tastatur til skydespil og MOBA med en forventelig hurtig responstid. Er outreret RGB-belysning ikke noget for dig, kan du passende spare penge på ældre spiltastaturer med statisk baggrundsbelysning – hvad angår performance og øvrige funktioner, minder Apex M750 mange andre spiltastaturer.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?