Gammel sårbarhed i MacOS stadig ikke lukket

Alle os Mac-brugere kan sige velkommen til 2018 med en sårbarhed i styresystemet på vores computer, som har stået åben i over 10 år

MacOS, eller nu OS X, påstås at være et af de mest sikre operativsystemer i verden, men det ændrer ikke ved, at en sårbarhed der har eksisteret i over et årti, stadig ikke er lukket. Det skræmmende ved denne sårbarhed er, at den påvirker alle version af MacOS.

Endnu mere skræmmende er det, at sårbarheden har være uopdaget i 15 år, altså lige til den blev fundet i sidste uge af en forsker ved navn Siguzza.

Sårbarheden har fået det lidet sigende navn IOHIDeous, og ifølge Siguzza giver den fuld adgang til systemet på alle Macs, hvis den udnyttes.

Faktisk er sårbarheden meget seriøs, og vil kunne give en hacker fuld root-adgang til maskinen. Men lidt godt nyt er der alligevel, for sårbarheden kan kun udnyttes hvis brugeren logger ud af Mac’en. En hacker kan nemlig så bruge et såkaldt ’sleeper program’ der bliver aktiveret når brugeren logger af, genstarter eller slukker Mac’en. Faktisk så har han publiceret en ”proof-of-concept zero-day code” på GitHub, der viser hvordan sårbarheden virker.

Sikkerheden på MacOS har fået en del tæsk i 2017, hvor stadig mere malware og flere sårbarheder er opdaget. F.eks. blev der fundet mere malware i andet kvartal af 2017 end i hele 2016.

Den aktuelle sårbarhed er stadig akiv, men mon ikke Apple arbejder på at lukke den. Siguzza selv har ikke offentliggjort noget der kan udnytte sårbarheden uden at hackeren har fysisk adgang til den Mac han ønsker at kontrollere.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?