Opbevar dine gadgets: 3 tips til at indrette et lager

Mangler du plads til dine mange fede gadgets og tech-produkter? Så kan det være, at du skal indrette et smart lager og hobbyrum. Der er mange måder at gøre det på, men det er en god idé at udnytte pladsen så effektivt som muligt

Af: Palle Hansen

Opbevaring er alfa og omega, når du har mange gadgets. Derfor kan det være en fordel at skabe en form for lager, som du samtidig kan bruge som værksted eller hobbyrum. Her kan du så opbevare dine gadgets og tech-sager på praktisk vis, og du kan nørde igennem og hygge dig, når du har tid til det.

Der er visse faktorer, der er gode at tage højde for, når du skal indrette et lager. Derfor får du her 3 nyttige tips, der kan hjælpe dig til at gøre det på den bedst mulige måde.

1. Lav et skelet af lagerreoler

Når du skal indrette et lager/værksted/hobbyrum (definitionen er selvfølgelig helt op til dig), skal du først og fremmest ud at købe lagerreoler. De skal nemlig udgøre skelettet i din indretning. For hvis der er noget, der er genialt til opbevaring af gadgets, er det lagerreoler, sommetider også kaldet værkstedsreoler eller industrireoler.

Som det fremgår af sidstnævnte betegnelse, benyttes disse reoler ofte i industri og erhverv. Her tages der højde for både stabilitet, sikkerhed og hygiejne. Det kan du med fordel også tage højde for, så du sikrer dig, at reolens maksimale belastning passer til dit inventar, og at materialet er nemt at rengøre.

2. Tilføj eventuelt et arbejdsbord

Hvis du også gerne vil bruge dit lager som hobbyrum, kan det være en god idé at tilføje et arbejdsbord til dit skelet af lagerreoler. Det kan du nemt gøre, for mange lagerreoler er nemlig skabt med henblik på tilbygning og tilføjelse – af både mere reolplads og f.eks. et arbejdsbord.

Det kan være super fedt at have et bord i dit hobbyrum eller værksted, hvor du kan sidde og nørde med dine gadgets. Derfor er det helt klart værd at tage højde for i indretningen. Så bliver lageret ikke kun et opbevaringsrum, men også et hobbyrum.

3. Udnyt rummets kvadratmeter til fulde

Det er selvfølgelig væsentligt, at du udnytter dine kvadratmeter så godt som muligt. Er der højt til loftet, er høje lagerreoler en god løsning, hvorimod et lavloftet rum passer bedre til brede lagerreoler. Husk, at du altid kan tilføje mere reolplads til konstruktionen, så måske er det bedre at starte beskedent ud og siden bygge på.

Sidst, men ikke mindst betyder det jo nok også noget, hvad indretningen af dit nye lagerrum kommer til at koste. Heldigvis kan du sagtens finde billige lagerreoler, for eksempel hos en forhandler som AJ Produkter, så du behøver altså ikke at spendere en formue.

På den måde har du også lidt tilbage på kontoen til de spændende nye gadgets, du sikkert allerede har i kikkerten – og nu har de jo heldigvis en plads at ligge på!

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.