Philips LatteGo 3200

Skal det være nemmere at lave en latte, så skal du købe en kapselmaskine. Philips LatteGo 5200 er den brugervenlige, fuldautomatiske espressomaskine, der med få tryk på panelet sender espresso og mælk ned i koppen på et minuts tid. LatteGos brugervenlighed har dog en kraftig bagside for kaffeentusiasten – dine kaffevalg er yderst fastlåste.

Brugervenlighed og funktioner

LatteGo 3200 er indbegrebet af en fuldautomatisk espressomaskine, da du blot skal tænde for den, hælde vand og mælk i beholderne og bønner i kværnen. Derefter trykker du på kontrolpanelet og vælger den kaffedrik, du ønsker. Kontrolpanelet har seks dedikerede knapper, som giver dig valget mellem:

 • Espresso
 • Cappuccino
 • Latte Macchiato
 • Sort kaffe
 • Americano
 • Varmt vand

Vælger du latte macchiato eller cappuccino, skummer maskinen selv mælken, og du får en kaffedrik, der ligger omkring de 70 grader. Du kan justere kaffens styrke, men vandmængden er fastlåst, og det gælder også for mængden af mælk, du vil have i din kaffe. Dermed ulempen ved LatteGo – det er meget lidt, du selv kan bestemme. Jeg kan heller ikke vælge at lave en dobbelt espresso, hvorefter jeg kan tilføje en smule pisket mælk – det tillader maskinen ganske enkelt ikke. For der er ikke en knap til decideret opvarmet mælk. Givet, jeg kan vælge at lave en macchiato eller cappuccino, hvor jeg vælger at afbryde mælkeflowet, når jeg synes, det er nok, hvorefter espresso automatisk tilføjes, men det bliver noget bøvl, da macchiato og cappuccino er en helt anden brygning end en dobbelt espresso med en anelse mælk.

Dermed henvender LatteGo sig ikke til folk, der gerne vil nørkle lidt med kaffedrikkene – den er udelukkende målrettet segmentet, der ønsker en nem og hurtig kop kaffe. Indgår vi på denne præmis, er LatteGo en glimrende og brugervenlig maskine, som ovenikøbet har eget vandrensningsfilter i vandbeholderen, der dog skal udskiftes efter et vist antal brygninger. En sampak med to filtre koster kr. 429 på philips.dk, og hvert filter række til op til 625 kopper. Har du en filtervandkande, koster et filter med stort set samme levetid kr. 50.

LatteGo 3200 har indbygget en lufttæt container til dine bønner samt keramisk kværn, som har 12 forskellige indstillinger, hvormed du kan justere kværnegraden efter din præference. Vandtanken er nem at tage ud i højre side af maskinen, og den kan indeholde 1,8 liter vand, så der er til en del kopper. Mælkebeholderen kan dog kun rumme 0,26 liter mælk, hvilket er nok til én cappuccino, og så skal den fyldes op igen. Mælkebeholderen hænger og flagrer, hvilket virker underligt, at Philips ikke blot har lavet en større beholder, som kan hvile på risten. Dog har jeg ikke oplevet, at beholderen er væltet eller faldet af sit hængsel.

Rengøring

Philips har gjort deres maskine yderst nem at rengøre. Mælkebeholderen og drypbakken er nemme at afmontere, og de tåler en tur i opvaskemaskinen. Der er ingen slanger eller rør, som skal afmonteres. Endvidere er LatteGo lavet af glatte plastikflader, som er nemme at tørre af med en fugtig klud.

Alle bønnerester havner i en aflukket sektion i drypbakken, som let kan tømmes i skraldespanden. Og skal maskinen afkalkes, får du en meddelelse i displayet, når tiden er inde.

Kaffeoplevelsen

Jeg er ikke oppe i den syvende himmel, hvor kaffeenglene synger. Det er min oplevelse, at de dyre bønner, der ligger omkring kr. 200 kiloet, ikke opnår deres fulde potentiale med LatteGo 3200, da jeg mangler en del noter – også selvom jeg justerer kværnegraden. Samtidig oplever jeg, at maskinens evne til at lave en cappuccino er middelmådig. Men kan jeg tillade mig at stille store krav til maskinen?

Nej, er det korte svar. LatteGo 3200 ligger omkring kr. 5.000, hvilket er en ganske fair pris for en fuldautomatisk espressomaskine med dette antal funktioner, der samtidig er nem at rengøre og brugervenlig. Maskinen gør det, den skal, hvormed den lever op til de forventninger, man med rette kan have til et mellemklasseprodukt. Kaffeoplevelsen bliver derefter.

Nyder jeg en ren espresso, er det en nogenlunde tilfredsstillende oplevelse med et antal noter i kaffen og en god aroma. Lattemacchiatoen får en overvægt af mælk i forhold til min præference, men objektivt set gør LatteGo 3200 det, den skal, og når jeg foretrækker min kaffe på en bestemt måde, er det ikke en mellemklasse espressomaskine, jeg skal investere i.

Tilbage til guiden

Samlet vurdering 75 %

Philips LatteGo er en fin espressomaskine, der både er brugervenlig og nem at rengøre. Den appellerer til dig, der ønsker en nem og hurtig kop kaffe uden en masse forberedelser – og det gør den godt til prisen. Men det betyder også, at indstillingerne er temmelig fastlåste, så du ikke kan nørkle med kaffeoplevelsen. Er du vant til at købe gourmetbønner, vil LatteGo 3200 ikke kunne realisere deres fulde smagspotentiale, da maskinen ikke ekstraherer noter og nuancer i det omfang, det er muligt.

Produktinformation

 • Navn: LatteGo 3200/EP3243
 • Producent: Philips
 • Vandbeholder: 1,8 L
 • Vægt: 8 kg
 • Set til: Kr. 4.999
 • Mere information hos Philips

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?