Sage Barista Pro

Det ligner en fuldautomatisk espressomaskine, og det er Barista Pro egentlig også – og dog. Med denne maskine appellerer Sage til dig, der gerne vil gøre det nemt at lave en latte eller espresso, men samtidig ønsker at kontrollere en stor del af processen.

Brugervenlighed og funktioner

Barista Pro har et pænt og stilrent design med få knapper og et LCD-display, der viser mine indstillinger. Under kværnen er der en holder til filteret, som bønnerne kan falde ned i. Derefter kan du tampe manuelt med det antal kilo, du foretrækker, hvorefter du monterer filteret under brusehovedet, og maskinen kan begynde at brygge.

Barista Pro har en traditionel mælkeskummer, der er fastmonteret og har et gummihåndtag, så du ikke brænder fingrene på metaldyssen, når du skal justere dens position. Godt tænkt af Sage.

Du får også en varmvandshane, der leverer vand omkring de 80 grader. Der er ikke tale om kogende tevand, men det har en fin temperatur til dig, der gerne vil lave en hurtig americano, da vandet blot kan komme oveni espressoskuddet.

Sage er hoppet på vandfiltervognen, der er en skjult omkostning. For filteret bør skiftes hver tredje måned, hvilket kommer til at koste dig kr. 149. Du er naturligvis ikke tvangsindlagt til at købe vandfilteret, men det er bekvemt. Hører du til det nærige jyde-segment, som jeg tilhører, kan du også investere i en filterkande til omkring kr. 100, hvor det udskiftelige filter koster kr. 50 og holder omtrent lige så længe som Sage-filteret.

Maskinen har en yderst brugervenlig indstillingsmenu, som du nemt kan tilgå. Her kan du blandt andet justere kværningsgraden med 30 forskellige niveauer og vandtemperaturen. Det hele er lige til at gå til.

Rengøring

Sage har gjort det nemt at rengøre Barista Pro. De to medfølgende filterkurve har en form for teflonbehandling, der gør, at de brugte bønner nærmest glider ud af filterholderen. Filterkurvene sidder dog en anelse løst, så det hænder, at de ryger med ud, når jeg banker kafferesterne ud af filterholderen.

Det glatte og flade overflader er nemme at rengøre med en våd klud, og det samme gælder mælkeskummeren. Drypbakken har indbygget et lille skilt, der kigger frem, når det er på tide at tømme bakken for vand. Den er nem at afmontere og sætte i opvaskemaskinen. Jeg skal bruge overraskende lidt tid på at rengøre Barista Pro.

Kaffeoplevelsen

Nemt er det at brygge en kop espresso, og Sage sørger for, at vandet er oppe på 93 grader, når det rammer bønnerne i filteret, hvilket kan forklare, hvorfor Barista Pro leverer den bedste espressosmag i hele testserien. Dog løber maskinen lidt ind i samme problematik Delonghi La Specialista; er der koldt i køkkenet, bliver udstyret koldt, hvormed espressoen bliver kold, når den lander i koppen.

Igen er der ikke tale om en fejl i maskinen, men nærmere den udfordring man har, når der skal brygges espresso om vinteren i hjemmet eller knapt så isoleret kontorkøkken. For varmer jeg både kop og filterholderen med kogende vand, holder espressoen bedre på temperaturen, når den kommer ned i koppen.

Barista Pro giver min espresso en smuk og indbydende crema. Selve espressosmagen byder på noter og en aroma, der kommer meget tæt på det, jeg oplever i de caféristerier, bønnerne er købt i. Og laver jeg en cappuccino, forstærker den skummede mælk kaffesmagen i en imponerende grad. Barista Pro udnytter mine dyre gourmetbønner rigtig godt, og jeg føler, at maskinen gør dem retfærdighed.  

Mælkeskummeren tager ganske få sekunder om at udsende damp, og der er godt med tryk på, hvilket giver mælken den rigtige konsistens bestående af varmt, tykt skum, der forstærker kaffens aroma og smag.

Tilbage til guiden

Samlet vurdering 95 %

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Tech-Test-wide-RGB-gold_small.png

Sage Barista Pro er en vidunderlig hybrid mellem det manuelle og det automatiske. Er du glad for en nem og bekvem kop espresso eller latte, hvor du stadig har kontrollen over bønnerne og dele af brygningsprocessen, er dette maskinen for dig. Prisen er yderst favorabel i forhold til kvalitet, brugervenlighed og smagsoplevelsen, der er i den højeste ende af skalaen, fordi Barista Pro formår at ekstrahere noter og nuancer ud af dine gourmetbønner.

Produktinformation

  • Navn: Barista Pro
  • Producent: Sage
  • Vandbeholder: 2 L
  • Set til: Kr. 6.695
  • Mere information hos Sage

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?