Robotged passer græsplænen

Nu lancerer ECOVACS deres robotplæneklipper, GOAT G1, der kan styres fra en app

ECOVACS GOAT G1. Foto: ECOVACS

Selvom den har navnet efter en ged, så minder GOAT G1 i udseende om stort set alle andre robotplæneklippere på markedet, men den skulle være udstyret med funktioner der gør det langt lettere og mere intuitivt at komme i gang med at passe græsplænen.

GOAT G1 skulle ifølge ECOVACS kunne klippe en 600kvm græsplæne på en enkelt dag og forbedre effektiviteten af slåningen med 2,5 gange sammenlignet med andre robotplæneklippere. Hvordan effektiviteten måles skriver ECOVACS dog ikke noget om i pressemeddelelsen.

En af de ting der driller mest, når en robotplæneklipper sættes op, er at få sikret markeringen af det areal den skal klippe. Det kan betyde at du skal nedgrave kabler i haven og det kan være både besværligt og langsommeligt.

Men GOAT G1 skulle kunne indstilles fra app’en med automatiske grænseindstillinger, og på under 20 minutter.

I stedet for at grave kabler ned i jorden, oprettes der virtuelle grænser på et kort. ECOVACS skriver at du starter med at tegne grænsen ved at bruge app’en og mobiltelefonen til at føre robotplæneklipperen langs plænegrænserne i haven – lidt som at køre en fjernstyret bil. Det skulle oprette den virtuelle grænse som robotten så overholder.

Hertil skal der så monteres to til fire virtuelle markører – beacons – over plænekanten for at definere grænsen. Endelig skal GOAT så køres rundt langs plænekanten igen og så er processen slut. Alt i alt skulle det tage omkring 20 minutter.

GOAT G1 er udstyret med samme teknologi som de også bruger i deres robotstøvsugere, TrueMapping Multi-Fusion, der her bruger panoramakameraer og fiskeøjekameraer i kombination med ultrabredbånds trådløs bærebølgekommunikation, inertinavigation og GPS, og det skulle sikre en meget nøjagtig klipning af plænen, oplyser ECOVACS.

Samtidig skulle disse systemer gør det muligt at placere robotten i realtid med en præcision på få centimeter, og på den måde kan robotplæneklipperen lave en meget nøjagtig og intelligent planlægning af ruter.

For at undgå forhindringer på plænen, er GOAT G1 udstyret med et 150 graders kamera og et Time to Flight (ToF) kamera, der hjælper med at forhindre dette. ECOVACS skriver at den kan undgå sten helt ned til 3cm på plænen. Ved forhindringer på over 15cm, som fx gynger og træer, kan ToF-sensoren beregne den nøjagtige aftand og klippe meget tæt på de store forhindringer.

Prisen for ECOVACS GOAT G1 er på omkring 1.600 Euro.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.