Sådan bliver det gamle stereoanlæg trådløst

Ny Bluetooth-adapter fra Philips gør det muligt at gøre gamle musikanlæg trådløse

Der findes med statsgaranti stadig masser af folk der stadig har et godt gammel musikanlæg, fra før vi tænkte på trådløs streaming af musik. Men hvorfor dog ikke gøre det trådløst? Fra Philips er der nu kommet en bluetooth-adapter der kan løse netop den opgave.

Adapteren har det mundrette navn AEA2700 (der er så også en lillebror med navnet AEA2000, men den gemmer vi lige lidt), og den er en let løsning som gør, at du nu pludselig kan streame musik fra din smartphone over til dit gamle, ikke trådløse, musikanlæg.

Bluetooth-adapteren AEA2700 har flere tilslutningsmuligheder, så du kan streame fra din mobile enhed: NFC, AAC og AptX:

– AAC og AptX til Apple og Android løfter lyden til en bedre kvalitet end standard-Bluetooth. Den bliver fyldig, kraftfuld og krystalklar, skriver John Bundgaard, Account Manager hos Gibson Brands, der står bag Philips audioprodukter.

Adapteren, som gør det muligt at dit gamle anlæg kan modtage den trådløse musik, er en elegant designet rund dims på beskedne 7,4 x 2,8 x 7,2 cm og 40 gram, som på tre forskellige måder kan tilsluttes dit anlæg: 1. Aux out-stikket med et RCA-lydkabel via de analoge lydindgangsstik på anlægget. 2. Coaxial out-stikket via det koaksiale lydindgangsstik på dit anlæg. 3. Optical out-stikket via det optiske lydindgangsstik på dit anlæg.

Strømforbruget er behersket: under 0,5 watt i standby og under 3 watt i brug.

Bluetooth-adapteren findes i to udgaver: AEA2000 og AEA2700 og næsten ethvert hi-fi- eller pc-højtalersystem kan kobles til. AEA2000 er lillebroderen, der ikke har AAC og AptX og kun kan tilsluttes én enhed, mens storebror napper tre.

Priserne bliver: AEA2700 499 kroner og AEA2000 299 kroner.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?