Smart robotstøvsuger fra Samsung

Jet Bot 90 AI+ er udstyret med en 3D-aktiv stereosensor og Intel AI-løsning. Fra midten af juli kan den købes på det nordiske marked

Samsung Jet Bot 90 AI+. Foto: Samsung

Samsung har lige lanceret deres nye robotstøvsuger, Jet Bot 90 AI+. Robotstøvsugeren blev præsenteret første gang ved CES 2021 og lanceres i Norden i midten af juli.

Jet Bot 90 AI+ afspejler Samsungs engagement i at skabe smarte produkter, der leverer dynamisk ydeevne skræddersyet til forbrugernes forskellige behov. Vi er glade for at introducere en robotstøvsuger, der kommer med brancheførende teknologi til genkendelse af objekter, der gør det muligt for forbrugerne at gøre både smartere og mere effektivt rent.

Rikard Fornbäck, uddannelses- og kommunikationsspecialist hos Samsung i Norden

Avanceret objektgenkendelse og AI-funktion

Jet Bot 90 AI+ er, ifølge Samsung, verdens første robotstøvsuger, der leveres med en aktiv 3D-sensor, som nøje scanner et område for at finde genstande, der ellers er vanskelige at opdage. Dens 3D-dybdekamera – svarende til 256.000 afstandssensorer – kan registrere forhindringer så små som 1 cm. Genstandssporingen kan forhindre støvsugeren i at sidde fast ved små forhindringer i rengøringsprocessen.

Samsung hævder også, at det er verdens første robotstøvsuger, der er udstyret med en Intel AI-løsning, som er den, der styrer Jet AI objektgenkendelses-teknologi. Denne smart-løsning giver robotten mulighed for at genkende diverse genstande og møbler. Robottens smarte genkendelsesevne sikrer, at brugerne kan få deres enhed til at gøre rent helt tæt på genstande såsom børnelegetøj, samtidig med at den holder en sikker afstand til sarte genstande, som for eksempel porcelænsvaser. Støvsugeren kan desuden også genkende afføring fra kæledyr, glas eller farlige elektriske kabler.

Samsung Jet Bot 90 AI+. Foto: Samsung

Derudover er robotstøvsugeren udstyret med en LiDAR-sensor, der beregner dens placering nøjagtigt. Derved kan den optimere sin rengøringsvej ved at scanne rummet for at indsamle information om afstande. Denne teknologi fungerer også godt i mørke områder som f.eks. svagt oplyste rum eller under møbler.

Jet Bot 90 AI+ ‘s digitale invertermotor maksimerer sugekraften for en dybere rengøring. Og med sin Intelligent Power Controlfunktion kan støvsugeren identificere hvilken type overflade, den skal rengøre, samt den mængde støv, der er på den. Ved hjælp af disse oplysninger kan enheden automatisk justere sin sugekraft til en mere optimeret rengøringssession.

Jet Bot 90 AI+ kommer også med en række hygiejnerelaterede funktioner, der muliggør ubesværet gulvrengøring, samtidig med at det sikres, at støv er sikkert fanget og mindre tilbøjeligt til at blive frigivet tilbage i luften. Dets avancerede 5-lags filtreringssystem skulle fange 99,99% af mikrostøv, inklusive partikler i størrelsen 0,5 ~ 4,2 µm, der let slipper ud. Alle dele og filtre kan vaskes, så de kan holdes hygiejniske.

Jet Bot 90 AI+ har en indbygget Clean Station, som opsamler snavs og hår i en 2,5 liter støvpose og kun skal udskiftes en gang hver tredje måned. Efter rengøring vender robotstøvsugeren automatisk tilbage til Clean Station og tømmer sig selv ved hjælp af en Air Pulse-teknologi suppleret med et flerlagsfiltreringssystem, der fanger 99,999% fint støv.

Praktisk rengøring

Forbrugere kan fjernstyre eller overvåge Jet Bot 90 AI+ med SmartThings appen gennem deres smartphone. Robotstøvsugeren kan planlægges til at gøre rent i et eller flere rum ved hjælp af Select & Go-funktionen. Appen kan også anvendes til at identificere virtuelle no-go-zoner for at forhindre, at enheden støder på fysiske forhindringer.

Den smarte robot tilbyder også Bixby stemmegenkendelsesfunktioner, hvilket betyder, at forbrugere kan anvende stemmekommandoer til at planlægge rengøringssessioner, skifte tilstand eller endda bede om de seneste nyheder eller vejrudsigter.

Med Live Cleaning Report kan forbrugere også enkelt følge deres Jet Bot 90 AI+ på et virtuelt kort over hjemmet i realtid. Brugere kan se, hvor støvsugeren har rengjort og sætte rengøringen på pause eller instruere robotten i at afbryde rengøringen. Når Jet Bot 90 AI+ har støvsuget færdig, kan brugeren kontrollere rengøringshistorikken for at se, hvilke områder der blev renset, hvor lang tid det tog, samt hvilken vej robotten valgte.

Desuden kan brugerne fjernovervåge deres hjem med Jet Bot 90 AI+ ‘s Patrol Mode, som bruger enhedens frontkamera til livestream af videobilleder gennem SmartThings-appen. Patruljetilstand giver brugerne mulighed for at overvåge de rum, som de vil kontrollere mens de er væk. Der er også en planlægningsfunktion. Den smarte enhed understøtter også end-to-end-kryptering, så videoklip er sikre og kan kun ses af en autoriseret bruger.

Kæledyrsejere kan desuden bruge Jet Bot 90 AI + -funktioner med SmartThings Pet-tjenesten. SmartThings Pet lanceres i august og giver brugerne mulighed for at holde styr på deres kæledyr, selv når de ikke er hjemme. For eksempel synkroniserer SmartThings Pet med produkter fra PETKIT, en teknologi til smarte kæledyrsprodukter, såsom deres Element-fodringsserie og COZY smart pet. Ved at integrere kæledyrspleje i sit smarte hjem har Samsung tanke på, hvordan forbrugerne lever og interagerer med sine kæledyr.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?