Tag solcellerne med på turen

Du behøver ikke lide af angst for at mangle strøm på vandreturen, campingturen eller lignende. Sandberg har lige lanceret tre solcellesystemer du kan tage med på turen

Solar charger. Foto: Sandberg

De fleste af os kender det godt – pludselig mangler vi strøm til mobilen, headsettet eller andre af vores, på ferien, medbragte gadgets. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Danske Sandberg har nemlig lige lanceret tre nye solpaneler du kan tage med på turen, de er vandbestandige og skulle, ifølge Sandberg, kunne levere virkelig meget strøm.

Solpaneler kræver en stor overflade, for at producere meget strøm, og det kan være besværligt at have sådan en svend med på turen, hvis den ligner et sæt vinger til et fly. Derfor har Sandberg lavet deres paneler sammenklappelige, så de let kan ligge i rygsækken, eller på anden måde bæres, og blot foldes ud, når de skal bruges.

De tre paneler leverer forskellige strømmænger, men den største kan levere en ydelse på helt op til 200W, hvis sol og måne (måske især sol) står rigtigt. Os der har solpaneler på huset ved godt, at det er yderst sjældent at vi faktisk får 100% effekt. Men op mod 200W er faktisk ganske flot på et mobilt anlæg.

Men en ting er at kunne producere strøm, noget andet er at opbevare dem. For hvis du producerer 200W, så skal strømmen jo også helst bruges – og det er nok begrænset hvor mange af dine gadgets der skal have strøm lige når solen skinner.

Derfor anbefaler Sandberg da også, at du kobler en powerband, eller power station, til anlægget så du kan fylde strøm på dem i løbet af dagen, så du på den måde har strøm nok hele døgnet rundt. Det kunne f.eks. være, hvis du er på festival eller lignende, så du har masser af strøm efter en spændende dag.

Ifølge Sandberg er solpanelerne stærke nok til at oplade laptops direkte, og de har både usb-a og usb-c-udgange. Samtidig har de også den specielle DC-udgang, så det er muligt at oplade de store power stations.

De tre solpaneler er: Solar Charger 60W QC3.0+PD+DC som koster 1.800 kroner, Solar Charger 100W QC3.0+PD+DC med en pris på 2.500 kroner og endelig Solar Charger 200W QC3.0+PD+DC der har en pris på 4.300 kroner. Alle har en garanti på 5 år, og du kan læse mere om dem her.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.