Tastaturet til de kreative hedder Logitech Craft

Logitech er aktuelle med et tastatur til de kreative folk, som bruger forskellige apps og funktioner i hverdagen til at skabe nyt indhold. Craft skal hjælpe skabertrangen til at få friere tøjler.

Tastaturer er normalt ikke vildt ophidsende eller banebrydende. Vi skal bruge dem til at skrive, indsætte tal i Excel-ark og mange andre gøremål i dagligdagen. Logitech har lavet Craft til den kreative arbejdsstyrke – og folk, der arbejder med Excel. Selvom tastaturet ikke er banebrydende, så leverer det en række fede funktioner, jeg bare ikke kan lade være med at falde for.

Arbejder du med Photoshop, PowerPoint, Premiere Pro eller andre apps, hvor kreativiteten skal galoppere, kan langsomme drop-down menuer og justeringsprocesser hive i tøjlerne frem for at piske liv i krikken. Jeg kender det fra min hverdag, hvor jeg blandt andet skal bladre mellem et hav af funktioner i Word, og ordstrømmen bliver bremset af at skulle køre musen over fanerne i menuen for at finde funktionen, der er nødvendig i øjeblikket.

Low_Resolution-Craft_TopDown

Simpel funktion, stor betydning

Craft er et tastatur med en særlig ”inputdrejeknap”, som Logitech har døbt vidunderet, og den hjælper gevaldigt på arbejdsgangene med mange valgmenuer. Inputdrejeknappen køres i stilling til at vække folks interesse for noget så banalt som et tastatur, og det virker. Knappen er et godt blikfang, men det er helhedsindtrykket af Craft, som hiver scoren op.

High_Resolution_Craft_PKG_BOB_Inset1

Inputdrejeknappen kan programmeres efter de udvalgte apps, som Craft er kompatibel med, og det kræver en del forarbejde for at tilpasse knappen, ligesom det kræver nogle timers arbejde at vænne sig til den. Er jeg ude på skrivebordet i Windows eller Mac OS, kan jeg regulere lydstyrken med knappen, hvilket jeg også kan med tastaturets dedikerede taster – ingen revolution der.

Konfigurationen af inputdrejeknappen i Logitech Options afslører dog, at den har væsentligt flere funktioner end ved første indtryk. Jeg kan sætte knappen op til at åbne en bestemt mappe med dokumenter ved at trykke på den, når min internetbrowser er åben. Når jeg sender mails, hvor der skal vedhæftes filer, er denne funktion brugbar og tidsbesparende frem for, jeg skal finde mappen i Windows og åbne den. Mit klare indtryk er, at inputdrejeknappen er en god hjælpefunktion, når jeg har programmeret de genveje, der hjælper mig i min hverdag – og når jeg har vænnet mig til at bruge knappen.

Frigørelse og flere forbindelser

En fantastisk funktion er Bluetooth-forbindelsen mellem Craft og mine computere. Jeg kan forbinde tastaturet med op til tre forskellige enheder, hvilket gør, at jeg kan valfarte fra min PC til min Mac, skifte mellem enhederne og fortsætte mit arbejde uden at skulle skifte tastatur. Måske en luksus gimmick, men praktisk da jeg arbejder vidt forskelligt på PC’en i forhold til Mac’en. Den ene er forbeholdt skrivearbejde, mens den anden er til arbejde med Premiere Pro. Tastaturet har tasterne 1-2-3. Ét tryk og jeg veksler mellem computerne. Derudover er jeg glad for Bluetooth-kompatibiliteten, fordi den frigør en USB-port som er lidt af en mangelvare på min bærbare PC.

IMG_20171204_132642

Batterilevetiden er individuel afhængig af omfanget af brugen, og hvilke funktioner du anvender, men jeg har oplevet, at Craft har kunne klare sig igennem cirka en uges skrive- og redigeringsarbejde på én opladning. Og tastaturets røde lampe begynder at lyse, når batteriet er ved at løbe tør. Derefter smækkede jeg et USB-kabel i indgangen og forbandt det til min PC, der ladede det op igen.

Belysning ved tilnærmelse

Craft har også en lækkerhedsfornemmelse over sig. Når mine fingre nærmer sig tastaturet, aktiveres baggrundsbelysningen i tasterne. Når jeg arbejder om aftenen, og det er lettere mørkt, er det nemt at gå til tasterne på grund af denne funktion. Samtidig bruger Craft ikke batterilevetid unødigt ved at være tændt hele tiden – tastaturets sensor er med andre ord en fed feature.

IMG_20171204_170810

Endelig, og det er nok det vigtigste, er Craft enormt behageligt at skrive med. Til forskel fra den fleste stationære tastaturer er Craft meget fladt, og jeg skal ikke bukke mine håndled så langt tilbage for at fingrene kan nå tasterne. For mit vedkommende er det mere afslappende for mine håndled. Selve tasterne er meget bløde og har fordybninger, hvilket gør, at mine fingre ligger godt på tasterne, og det er behageligt at skrive med. Er du omvendt glad for et højere tastatur med håndlæn, vil du formodentligt ikke finde Crafts flade design behageligt.

craft

Prisen for herligheden kan være lidt pebret, men den trådløse frihed, lækkerhedsfornemmelsen og inputdrejeknappen gør til sammen Craft til en god investering for dig, der har brug for et tastatur, der gør dit kreative arbejde lidt nemmere.

Produktinformation

  • Navn: Craft
  • Producent: Logitech
  • Trådløs forbindelse: Bluetooth og USB-dongle
  • Kompatibel med: Windows og Mac OS
  • Set til: Kr. 1.424
  • Mere information hos Logitech

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Logitech Craft har nogle unikke funktioner, som ikke kun gør livet lidt lettere for kreative medarbejdere at udføre deres arbejde på PC eller Mac. Inputdrejeknappen leverer gode genveje til forskellige kommandoer og menupunkter i dine apps, men den er ikke ligefrem en revolution. Det trådløse tastatur har en lækkerhedsfornemmelse, som får det til at skille sig ud fra langt de fleste andre tastaturer på markedet. Det flade design er dog ikke for alle, og prisen kan virke afskrækkende.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?