TEST: Ekstra lagerplads til videoproducenten

SSD-disk og ekstra lager til videokameraet er nødvendigt, hvis du producerer video. Tech-Test har kigget nærmere på et SSD fra HyperX og en SD-kort fra Kingston. Begge levere uden problemer varen

Hvis du, som jeg, godt kan lide at lave video, så ved du også at det lagerplads du har, både på computer og kamera, skal være lynhurtigt og stabilt.

Personligt har jeg den udfordring at min interne harddisk hurtigt bliver fyldt op når jeg klipper videoer – jeg har også mange – og at de fleste eksterne harddiske jeg har arbejdet med, bare ikke er hurtige nok til at levere data til mit redigeringsprogram.

Det betyder at jeg ofte må arbejde på den interne disk, og derefter kopiere over på en ekstern disk for opbevaring.

Samme problem står jeg overfor på mit videokamera. 4K-film fylder meget, og kortet skal være hurtigt nok til at modtage en stor datastrøm. Samtidig skal det være stabilt, så jeg kan være sikker på at det fungerer også når det bliver varmt eller koldt.

Kingston har løsningen

Jeg har derfor testet to produkter fra Kingston, Canvas Select Plus, et 256GB SD-kort, der leverer op til 100MB/s samt en ekstern SSD, Savage Exo fra HyperX (som er et Kingston firma) på 480GB der kører på usb-c-porten.

Jeg testede begge produkter for to primære ting. Nemlig er de hurtige nok til at håndtere optagelse af, og redigering af 4K-video, og er de holdbare nok til en hverdag på farten med en videojournalist.

De gode sider

Savage Exo leverer op til 500 MB/sek når du læser fra den, og den klarer 480 MB/sek når du skriver til den. Jeg har testet den både på en MacBook Pro og på min Lenovo X1 Extreme, og en ting er helt sikkert – den er lynhurtig.

HyperX Savage Exo. Foto: HyperX
Canvas Select Plus. Foto: Kingston

Den lover 500 MB/sek når du skriver/kopierer data ud til den, men det er en teoretisk værdi, som jeg aldrig kom op på. Når jeg kopierede store filer, så var hastigheden mellem 420 og 450 MB/sek, hvilket faktisk er utrolig hurtigt.

Læsehastigheden var omkring 450 til 470 MB/sek, hvilket ligeledes var hurtigt, og hurtigt nok til at mit videoredigeringsprogram absolut intet problem havde i at arbejde med disken direkte – ingen hak, ingen lag, intet der forstyrrede arbejdet.

Disken var med på opgaver rundt om, og blev sluttet til min laptop såvel ude som inde. Jeg oplevede på intet tidspunkt problemer med disken, og der kom ingen dårlige sektorer på disken, og den har ellers fået tæsk under testperioden.

Canvas Select Plus har været det SD-kort der har været mit primære lagermedie i mit videokamera, og det har klaret opgaven bedre end jeg havde forventet.

Det er lynhurtigt, og på intet tidspunkt havde jeg problemer med at det kunne følge med – heller ikke når jeg kørte fuld 4K og optog timevis af video.

Efterfølgende leverede kortet data hurtigt til min computer, og ikke mindst mit eksterne SSD-drev, til at jeg på intet tidspunkt følte at jeg sad og ventede.

De dårlige sider

Normalt så kan jeg altid finde dårlige sider ved de produkter jeg tester, men med disse to produkter må jeg droppe det punkt. Dels er de virkelig gode, dels er prisen meget rimelig, hvilket betyder – der er ingen dårlige sider.

Konklusion

  • HyperX Savage Exo: 100 %
  • Canvas Select Pro: 100%
Både Savage Exo og Canvas Select Plus får 100% og Editors Choice

Så hvad betyder det? Med en pris på omkring 800 kroner for SSD-disken og omkring 300 kroner for SD-kortet er det svært at klage.

Produkterne er stabile, levere hvad de lover og er meget holdbare. Så for første gang i år, giver jeg 100% til testede produkter, og så to på samme tid.

Af samme grund får de også begge vores anbefaler logo – det er velfortjent.

Mere information

Du kan læse mere om de to produktet her:

Priserne finder du herunder

De bedste priser lige nu

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2789 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart