TEST: Elegant headset med fed lyd fra Jabra

Jabra Halo Smart ligger som en krage rundt om halsen på dig, leverer en utrolig god lyd og har en medfølgende app der øger mulighederne betragteligt

Jabra Halo Smart Jabra Halo Smart

Kender du det, at du render og hører musik, og af en eller anden årsag gerne vil have dit headset af. Ofte står du med ørepropperne og en ledning i hænderne som du ikke rigtig ved, hvad du skal gøre med. Hvis du er bare lidt som mig, så ender headsettet i lommen, og når du skal bruge det igen, så skal du først bruge tid på at rode ledningerne ud igen.

Men det lille problem kan Jabra Halo Smart klare for dig, for her hænger selve headsettet fast på en slags krave der hænger rundt om halsen på dig. Tidligere sidste år kiggede vi på forgængeren Jabra Halo Fusion (http://tech-test.dk/jabra-halo-fusion-350-kroner/), som vi den gang gav en Bronze-udmærkelse, så vi var ret spændte på at teste den nyeste version.

Mange designmæssige opdateringer

Jabra Halo Smart er blevet forbedret på mange områder. Kraven rundt om halsen er blevet markant bedre. Dels er den blevet formet så den ligger lidt bedre rundt om halsen, den har fået en fin lille bue der sikrer den gode komfort, dels kan du faktisk selv i en vis udstrækning forme kraven så den passer til din hals.

Kablerne fra kraven op til ørepropperne er ændret fra små tynde kabler til fladkabler, så de er mere holdbare. Det betyder desværre også, at de er blevet mindre fleksible, så de stritter ofte ud i luften når du bruger Jabra Halo Smart.

Selve ørepropperne er også blevet ændret. Nu har de fået en mere ergonomisk form, så de ikke længere stritter lige ud i luften, men i stedet nærmest ligger ind i øret. Det gør pasformen markant bedre, og dermed også meget behagelige at have på.

Endelig har Jabra udstyret dette headset med magneter i ørepropperne og på selve kraven. Det betyder at du kan ’parkere’ ørepropperne på stangen når du ikke bruger dem. Det er en designidé som vi vil betegne som ”sjov men ubrugelig tanke”. Dels er det meget besværligt at få dem til at hænge korrekt, dels har de også en tendens til at koble sig sammen. Lige den del kunne vi godt have undværet.

Jabra Halo Smart

Fortrinlig lyd

Headsettet er ikke kablet men er et Bluetooth-headset, og det er forsynet med volumenkontrol i højre del af kraven, hvor multifunktionsknappen også sidder. Du kan naturligvis besvare opkald med den knap, og indbygget i kraven sidder mikrofonen.

Der er også en knap på venstre del af kraven. Den kan du bruge til at aktive stemmegenkendelsen i enten Google eller Siri.

Knapperne kunne godt have været placeret bedre, det kan være svært at betjene volumenkontrollen, og Google/Siri-knappen er næsten mulig at nå. Men i øvrigt virker det fortrinligt.

Men det vigtigste er og bliver lyden, og vi gik derfor i gang med at lytte til forskellige slags musik.

Der gik ikke længe inden vi var ret begejstrede for Jabra Halo Smart. Lyden var rigtig god, dejlig fyldig med en pæn kant.

Selvom et headset i denne størrelse har begrænset mulighed for store drivere, og Jabra Halo Smart har da også ’kun’ drivere på 10 mm, så formår den at levere en fantastisk god bas. Den har fylde og lægger en dejlig bund i musikken.

Mellemtonen bliver bredt godt ud, og er meget klar. Musikken bliver på den måde behagelig at lytte til, og vi glædede os over den flotte lyd i det spektrum.

Diskanten var også en fornøjelse – den var dejlig klar med en meget fin defineret kant.

Alt i alt et lydbillede der virkelig var dejlig at lytte til, uanset hvilken slags musik vi ellers satte på.

Det skal sammenholdes med, at headsettet kan købe for under 500 kroner, og derved bliver lyden faktisk endnu mere imponerende.

Alt det andet

Endelig skal vi også lige nævne, at der medfølger en app til headsettet, som gør at du kan udnytte et par funktioner mere i headsettet. Du kan blandt andet bruge app’en til at finde dit headset eller din bil. Du kan også bruge app’en til at få headsettet til at læse dine beskeder op, og et par småting mere.

Alt i alt er vi meget begejstrede for dette headset, og det er faktisk dejligt at det bare hænger rundt om halsen på dig. Du behøver aldrig mere at spekulere på, hvor dit headset er henne.

Produktinformation

  • Produktnavn: Jabra Halo Smart
  • Producent: Jabra
  • Type: In-ear
  • Tilslutning: Bluetooth
  • Driver: 10 mm
  • Batterilevetid: Op til 17 timer
  • Vand og støvtæt
  • Kompatibel med Siri og Google Now
  • Set til: 450 kroner
  • Mere information hos Jabra

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Jabra har virkelig oppet sig siden den forgående version. Jabra Halo Smart er meget komfortabelt, har en utrolig god lydkvalitet (specielt til prisen), som det er en fornøjelse at lytte til i timevis.

Såvel bas som mellemtone og diskant er lige i skabet, og det samlede lydbillede er utrolig behageligt at lytte til, selv i flere timer ad gangen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?