TT004: Mobilen giver malware adgang til hele netværket

Velkommen til fjerde episode af Tech-Talk. Denne gang en speciel-episode, hvor Lars Bennetzen er gået solo, og snakker med direktør for sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab i Norden og Baltikum om it-trusler og om, hvordan mobilen er adgangsvejen til dit netværk for malware

tech-talk-episode-4Truslen mod vores it-systemer er større end nogen sinde. I 2016 var ransomware den største trussel mod vores it-systemer, og den udvikling forventes at fortsætte i 2017.

Men de cyberkriminelle finder hele tiden nye måder at angrib på, og nu begynder de også at bruge mobilen til at komme ind på netværket med.

Leif Jensen, direktør for Kaspersky Lab i Norden og Baltikum, fortæller i denne episode af Tech-Talk, hvordan de cyberkriminelle i høj grad er fuldkommen ligeglade med indholdet af din smartphone, men at de bruger den som springbræt ind på dit lokalnetværk, hvor de så har adgang til alle enheder.

Et par gode råd fra Leif Jensen:

  • Sørg for at der er sikkerhedssoftware på din smartphone
  • Skift alle standard-passwords på routere, extendere, smart-tv osv
  • Sørg for at have en eller flere gode backup
  • Sørg for at have et gæstenetværk
  • Sørg for at opdatere alle dine enheder og software

Læs mere om trusler her.

Få en gratisudgave af Kaspersky Lab antivirus-software her.

About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?