TEST: Fantastisk tynd gaming-laptop fra Acer

Triton 700 er en imponerende laptop på så mange måder. Tynd og med masser af hestekræfter – men det går altså helt galt med touchpad’en

Gaming-laptops har traditionelt set altid været både store og tunge, men sådan behøver det altså ikke være. Triton 700 fra Acer er en imponerende tynd laptop, og med en utrolig flot 15,6” skærm.

Triton startede testen godt hos mig. For da jeg pakkede den ud, troede jeg faktisk at Acer havde sendt mig en forkert laptop – den var tynd og vejede kun lige over to kg. Det var – for mig – en præmiere med så tynd en gaming laptop.

Men det var den rigtige, og med specifikationerne i orden var det jo bare at gå i gang med at teste den.

Først var der dog lige en anden ting der undrede mig. Den touchpad der normalt befinder sig under mellemrumstangenten var væk, eller rettere, den var flyttet op mellem F-tangenterne og skærmen. Jep du hørte mig – den var flyttet op over tastaturet.

Indrømmet jeg er ikke for begejstret for den traditionelle touchpad, ofte irriterer den mig voldsomt. Men når den nu skal være der, hvorfor så placeres så du kommer til at trykke hele håndfladen ned på tasterne for at bruge den?

Men det er ikke det eneste problem der er med placeringen. Acer har valgt at placere den semitransparente touchpad over en (lysende) blæser. Og helt ærligt – hvor smart er det at placere den over kritiske, varme, komponenter? Tro mig – når du har spillet lidt på Triton, har du ikke lyst til at bruge touchpad’en et stykke tid.

Endelig så er det ikke hele pladen der rent faktisk fungerer som touchpad. Der er nogle, nærmest usynlige, linjer der viser hvor det aktive område er, men prøv du at se dem når du sidder foran computeren – jeg kan ikke. Og det betyder også at du meget ofte kommer udover området, og det er altså irriterende.

Jeg ved godt at der til en gaming-laptop hører en gaming-mus, men hvorfor så overhovedet have den touchpad? Jeg fatter virkelig ikke den beslutning fra Acers side.

Fedt tastatur, skøn skærm

Men når det så kommer til tastaturet, så er der kun roser herfra. Der er et fedt mekanisk tastatur med et godt taktilt feedback. Det er en fornøjelse både at spille på den og skrive på den.

acer triton indhold

Tastaturet har også farvet baggrundslys, og det kan du programmere til at lyse som du ønsker via den medfølgende app.

Og så sagde jeg at der ikke er noget at kritisere ved tastaturet, det er så ikke helt rigtigt. For Acer har givet Triton et numerisk tastatur – kunne de ikke have droppet det, og så lagt touchpad’en der i stedet?

Designet i øvrigt skriger gaming-laptop. Jeg er vild med det lidt kantede design og skærmen er imponerende flot at kigge på. Men det er ikke så underligt – skærmen kan levere en opdateringshastighed på 120Hz, så computeren virkelig kan udnytte den indbyggede Nvidia GTX 1080 med Max-Q design.

Superfed ydelse

Men når alt kommer til alt, så er det vigtigste altså ydelsen, og her kastede jeg alle de benchmarks efter den som jeg kunne komme i tanke om – og så brugte jeg den naturligvis også på et par af mine favoritspil.

Og den imponerede altså fra første færd af. Den ydede fuldt ud på linje med andre laptops med en Intel Core i7-7700HQ-processor. Men alle andre laptops kommer til at ligne store klodsede kasser sammenlignet med den elegange Triton – og alene på den baggrund er Triton 700 langt at foretrække.

Hvor grafikken er super flot, så kunne den godt yde en anelse bedre. Men Acer har valgt en lidt mindre og mere strømbesparende grafikchip, for at få størrelsen, og dermed det termiske designpunkt ned. Og det betyder at ydelsen på grafikfronten kunne have været bedre. Men igen – den er bare så pokkers flot at jeg godt kan leve med, at måtte skrue en anelse ned for grafiken for at få en god ydelse.

Jeg oplevede også at den havde en tendens til at blive varm, og dermed at kølerne kørte hurtigere og mere støjende. Men det var ikke værre end hvad jeg har oplevet med andre gaming-laptops.

Opsamling

Når alt er sagt så er Triton altså nok den meste imponerende laptop jeg nogensinde har set. Et fantastisk design, et kabinet bygget op i robust aluminium, en skøn skærm og en generel ydelse der klart ligger i toppen af hvad du i øvrigt kan finde på markedet (og så glemmer vi lige, at grafikydelsen godt kunne have været bedre).

Når det så er sagt, så følger prisen altså også med. Alt efter modellen ligger du lige over eller et godt stykke over de 20.000 kroner – hvilket altså er en markant mængde penge du skal af med.

Men hvis du er en krævende gamer, der godt vil have et flot design og en virkelig mobil laptop, så er Triton altså den laptop du skal investere i. Den måtte gerne være min gaming-laptop.

Produktinformation

 • Produktnavn: Triton 700
 • Producent: Acer
 • Cpu: Core i7-7700HQ, 2.80 til 3.80 GHz
 • Gpu: Nvidia GeForce GTX 1080 Max-Q
 • RAM: 32GB DDR4/2400
 • Skjærm: 15.6”, 120Hz 1920×1080 IPS med G-Sync
 • Lager: 2x 256GB LiteOn NVMe SSDs i RAID 0; 512GB total lagerplads
 • Vægt: 2,45 kg
 • Dimensioner: 1,89 x 39,30 x 26,60 cm.
 • Ports: HDMI, DisplayPort, USB 2.0, 3x USB 3.0, Thunderbolt, mic jack, headphone jack
 • Webcam: 720p
 • Pris: Set til kr. 19.299,- for mindste konfiguration
 • Mere information hos Acer

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

En imponerende gaming-laptop. Designet er i top og ydelsen ligger helt oppe blandt de bedste. Grafikken kunne godt have ydet bedre, men størrelsen, vægten, designet og den overordnede ydelse gør den til en klar favorit for den krævende gamer.

Touchpad’ens placering er dog et problem, og prisen er en klar show stopper for mange.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?