TEST: Huawei Mate 10 – bedste mobil til dato

Huaweis nyeste flagskibsmobil, Mate 10, imponerer på alle mulige områder. Teknologisk den mest imponerende mobil til dato, det bedste kamera du kan tænke dig og en pris der er langt under konkurrenterne

Der er ingen tvivl om at jeg er vild med Huaweis smartphones, og de har konstant formået at imponere mig med den ene mere teknologiske telefon efter den anden.

For ikke så længe siden blev Huawei Mate 10 Pro lanceret i München, og siden har jeg arbejdet med Mate 10 Pro for at se, hvad det egentlig er den kan.


[yuzo_related]


For mig er der to ting der gør Huawei Mate 10 Pro til den mest fantastisk mobil jeg har haft til test. Dels skærmstørrelsen, dels kameraet.

Det fantastiske kamera

Lad mig lige starter med kameraet, for jeg er meget begejstret for det på flere måder. Vanen tro har Huawei indgået samarbejde med Leica for at give brugerne det bedste kamera muligt, og det er virkelig lykkes for dem.

Brugergrænsefladen kender vi allerede fra tidligere versioner af Huaweis mobiler. Stryg fra venstre mod højre og du får en række muligheder til at tage specielle billeder så som ”Sort/hvid”, ”HDR”, ”Panorama”, ”Natbillede”, ”Lysmaling” og flere.

Her er specielt to som jeg er ret begejstrede for, nemlig 3D-panorama og Dokumentscan. Med den første kan du lave et 360-graders billede ved at dreje – langsomt – rundt om dig selv, og derved skabe et billede hvor du kan dreje rundt i, ved at dreje din mobil når du ser billedet. Ret fed effekt.

Dokumentscan er ligeledes ret fed, for på den måde kan du scanne f.eks. visitkort ind med kameraet uden at skulle hente en speciel app for at gøre det.

Huawei Mate 10 Pro

Stryg fra højre mod venstre og du kan stille på kameraets virkemåde, så som at tillade gps-mærker på billederne, automatiske vandmærker, opløsning på billeder og mere. Her kan jeg godt lide at du kan få kameraet til at tage billeder når det ser et smil, og at du kan slå Motivsporing til, så kameraet fokuserer på det objekt, også selvom det bevæger sig. Fede funktioner jeg virkelig er blevet glad for under min test.

Men hvis du nu virkelig vil lege professionel fotograf, så kan du også stryge op fra bunden at skærmen og derved går kameraet i Pro-tilstand. Nu kan du så stille alt lige fra ISO-værdien til blænde og hvidbalance. Det er ikke nyt for Mate 10 Pro, men det er stadig en super fed funktion indbygget direkte i standard kamera-app’en, så du ikke skal hente en speciel for at klare den del.

Men det stopper ikke der, for i toppen af skærmen er der også et par indstillinger. Du kan slå blitz til eller fra, du kan slå vidvinkel til eller fra, du kan ændre på farverne og så kan du aktivere portrættilstand og slå levende billeder til eller fra.

Her er det så de to sidste jeg godt lige vil dvæle lidt ved. Portrættilstand slår Bokeh-tilstanden til, så du får et skarpt billede af personen du vil fotografere, og slører baggrunden, og det giver virkelig flotte billeder. Når du har slået Portrættilstand til får du to nye muligheder frem, nemlig at slå Kunstnerisk Bokeh til eller fra (ps – lad den være slået til, det giver fede billeder), og du kan ændre på Skønhedsniveauet, hvilket vil sige at der bliver lavet en form for billedbehandling, så hud kommer til se glattere ud.

Den sidste er Levende billeder, hvor du får samme funktion som ”Live Photos” fra iPhone. Det vil sige at udover at der bliver taget et billede, så bliver der også taget en lille film. I galleriet kan du så holde fingeren nede på billederne, og derved bliver billedet levende og du ser den lille film der blev optaget – igen en fed funktion.

Suveræne billeder

Men det er kun softwaren, selve kameraet er også fantastisk. Mate 10 Pro er udstyret med et 20MP sort/hvidt kamera og et 12MP RGP-kamera, og så er mobilen udstyret med Kirin 970-processoren, en såkaldt AI-processor, og den intelligens benytter Huawei så også i kameraet til at give dig de bedst mulige billeder.

Og det ses, billedkvaliteten er langt over noget jeg tidligere har set. Klare farver og skarpe billeder og samtidig med en imponerende zoom-dybde som gør, at du kan forstørre dine billeder meget uden de bliver uskarpe.

Hastigheden på kameraet er suveræn, der bliver stillet skarpt så hurtigt at du faktisk bare kan knipse løs, og der er sjældent slørrede billeder mellem resultaterne.

Derudover hjælper AI-processoren med at vælge de rigtige indstillinger når du tager billeder, hvilket vises som et lille ikon på skærmen. Vælg et ansigt som motiv og kameraet skifter til portrættilstand, vælg blomster, træer eller lignende og der skiftes til naturtilstand og tag billede af mad og så skifter kameraet over til billeder der fremhæver mad.

Jeg er vild med kameraet og jeg er ikke alene om det. DXOMark, der benchmarker kameraer har givet Mate 10 Pros kamera 97% hvilket er den næstehøjeste. Og husk samtidig på at Mate 10 Pro samtidig kun koster 6.000 kroner.

Mate 10 Pro er klart den bedste kameramobil jeg endnu har testet.

En unik skærm

Den anden ting jeg er vild med er skærmen. Mate 10 Pro er udstyret med en 6” OLED skærm med en opløsning på 2.160 x 1.080, og det ses. Huawei selv kalder skærmen for en FullView skærm, og det er tydeligt hvorfor.

Huawei Mate 10 Pro

Der er næsten ingen kant rundt om skærmen og det gør at mobilen faktisk er markant mindre end f.eks. iPhone 8 Plus der ’kun’ er en 5,5” skærm.

Skærmen er fantastisk at kigge på. Billeder er klare og det er en fornøjelse at kigge på film på den. Samtidig er den utrolig responsiv og der er ingen lag når du bladrer rundt på skærmen eller scroller ned på lange hjemmesider.

Lynhurtig og flot designet

Den nye processor, Kirin 970 er den nyeste processor Huawei har fremstillet, og udover at den er arbejder med en form for kunstig intelligens og er en såkaldt NPU, Neural Processing Unit, så er den også lynhurtig.

Faktisk så har jeg endnu ikke haft en smartphone der er så hurtig. Apps starter lynhurtigt op og den reagerer med det samme på alt jeg kaster efter den. Spil kører hurtigere og endda mit netværk kører bedre og mere stabilt på Mate 10 Pro.

Endelig så kan jeg ikke komme uden om designet. Huawei har som sagt stort set fjernet kanten rundt om skærmen, og så har de designet den med en buet bagside, så den ligger godt i hånden.

Som vanligt leger Huawei med det materiale mobilen er bygget op af, så lyset virkelig bliver fanget, og det giver mobilen et meget elegant udseende. Jeg er vildt med måden Huawei ligger i hånden på, og den er blandt de flotteste jeg har set.

Huawei har deres egen take på Android, med deres EMUI-interface, som virker rigtig godt – og som kører mindst lige så hurtigt som en ren Android. Personligt foretrækker jeg EMUI-interfacet fremfor den rene Android, men det naturligvis en smagssag.

Der er bare ting der er rigtig intelligente tænkt – du kan f.eks. fjerne navigationen i bunden af skærmen, og erstatte den af en flydende knap. Den blev jeg hurtig forelsket i, og det giver skærmen et endnu bedre udseende.

Endelig skal jeg lige nævne fingeraftryksscanneren som Huawei har flyttet om på bagsiden igen – hvor den hører hjemme efter min mening. Men udover at den er flyttet, så er den blevet endnu hurtigere end før. Jeg skal dårligt røre den før min mobil vågner op og er klar til brug.

Alt i alt – Huawei Mate 10 Pro er uden sammenligning den bedste mobil jeg har prøvet til dato. Den er hurtigere, flottere og tager bedre billeder. Alt sammen til en pris på kun 6.000 kroner. Jeg er pænt imponeret.

Produktinformation

 • Produktnavn: Mate 10 Pro
 • Producent: Huawei
 • Skærm: 6.0″ HUAWEI FullView Display. 18:9 OLED Display. 2.160 x 1.080 pixels
 • Cpu: Huawei Kirin 970, octa-core (4x Cortex A73 2.36GHz + 4x Cortex A53 1,8GHz) samt i7 co-processor.
 • Gpu: Mail-G72 MP12 gpu
 • Forbindelser: WiFi 2,4GHz, 802.11 a/b/n/ac med understøttelse af WiFi Direct. Bluetooth 4.2, usb type c, DisplayPort 1.2
 • Bagkamera: 20MP monokrom + 12MP RGB kamera. f/1.6 + f/1.6 OIS (optisk billedestabilisering). Dual-LED flash. Laser auto-fokus. 2x Hybrid zoom. 4K videooptagelse.
 • Frontkamera: 8MP f/2.0
 • Batteri: 4.000 mAh
 • Hukommelse: 6GB ram + 128GB rom
 • Pris: Set til 6.000 kroner
 • Se mere hos Huawei

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Huawei Mate 10 Pro er en fantastisk mobil. Klart den bedste kameramobil vi har testet. Samtidig er den lynhurtig, har en fantastisk skærm og så er den langt billigere end alle konkurrerende smartphones på markedet. Den er klart vores favorit smartphone her og nu.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2952 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart