Huawei på vej med alternativ til Google Maps

Den kinesiske it-gigant frigør sig mere og mere fra Google og Android. De har lige indgået aftale med kortleverandøren, TomTom om at udvikle et alternativ til Google Maps

Et produkt der er meget populært på Android-platformen er Google Maps – det gratis navigationsprogram. Det er også et af de programmer som kinesiske Huawei godt ved, de er nødt til at have et alternativ til, på deres egen platform, HarmonyOS.

Derfor har kineserne indgået en aftale med det hollandske kortfirma, TomTom, om at få kort på deres telefoner. Det fortæller Reuters i en artikel.

I samme artikel fortæller en talsperson, at aftalen er indgået for noget siden, men at den først blev gjort offentlig i sidste uge.

TomTom har allerede deres egne apps på iOS og Android, men på Huaweis nye operativsystem bliver det altså en Huawei app baseret på TomTom-kort, trafikinformation og navigationsværktøjer.

Tidligere leverede TomTom også kortdata til Apple Maps, men det er ikke længere tilfældet, og derfor kan de nu indgå aftale med Huawei.

Som vi tidligere har skrevet her på Tech-Test, så har Huawei bygget et fuldt mapping-ssytem, med navnet ”Map Kit”, der skulle gøre det muligt for app-udviklere at bruge data fra den russiske Yandex og Huaweis egne ’telecom base stations’.

Meget tyder dog på, at med den nye aftale med TomTom, vil Huawei lægge låg på Map Kit, eller at de har brug for en løsning her og nu, mens de arbejder mere på Map Kit.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2585 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart