Microsoft vil indfange alt CO2 de nogensinde har udledt

Den store it-gigant ønsker for alvor at blive klimavenlig, og har nu sat i gang i et projekt der skal gøre dem klimanegative i løbet af 2030

Microsoft præsident Brad Smith, Chief Financial Officer Amy Hood og CEO Satya Nadella er klar til at annoncere Microsofts planer om at være CO2 neutrale i 2030. (Foto: Brian Smale)

Det er ikke kun i Danmark at der er ambitioner om at gøre noget for miljøet. Men Microsofts planer er alligevel en del mere ambitiøse end Danmarks. De vil nemlig ikke bare sænke udledningen, eller være CO2-neutrale. De ønsker at blive klimanegative inden 2030, og det i sådan en grad, agt de inden 2050 har indfanget alt den CO2 de nogensinde har udledt.

Den teknologi der skal bruges til dette, er stadig ret dyr, og faktisk ikke sådan lige at komme til. Derfor har Microsoft planlagt at bruge 1 milliard dollars i løbet af de næste 4 år, til forskning og innovation indenfor reducering, indfangning og fjernelse af CO2 fra atmosfæren.

Microsoft startede så fra et rigtig godt udgangspunkt, de har nemlig været CO2-neutrale siden 2012. Omvendt så har de været det ved at købe CO2-kvoter og vedvarende energi.

2012 var også året, hvor Microsoft indførte et internt afregningssystem til deres forretningsenheder, så de skulle betale en afgift for de drivhusgasser de udledte.

Men det er så ikke længere nok for it-giganten. Microsoft præsident Brad Smith fortæller til The Verge, at de nu har planer om at få alt deres elektricitet fra vedvarende energi inden 2025. Samtidig vil de også til at opkræve deres forretningsenheder afgifter for alle de drivhusgasser de udleder i hele produktionskæden.

Microsoft forventer at udlede 16 millioner tons CO2 i år, hvilket svarer til omkring så meget som 15 kul-baserede kraftværker producerer.

I dag kan det koste op mod 600 dollars pr. tons CO2 der skal udledes fra atmosfæren, og det betyder at det lige nu ville koste Microsoft omkring 9,6 milliarder dollars at fjerne den CO2 de kommer til at udlede i 2020. Så jeg tør ikke tænke på, hvad det kommer til at koste at fjerne alt det CO2 de har produceret siden 1975.

Der er naturligvis mange ting der kan nå at ske. Priserne på at fjerne CO2 kan falde, der kan blive lettere at få vedvarende energi og meget mere. Men uanset hvad, så bliver det en dyr fornøjelse.

Her fra Tech-Test skal der lyde et stort ”Hvor er det bare et fedt initiativ Microsoft”, jeg håber at der kommer mange af den slags fra verdens store virksomheder.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3073 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart