Huawei på vej med egen kortteknologi

Der er endnu ikke så mange informationer om Huaweis nye kortteknologi, men rygterne lyder på, at den kan udfordre Google Maps dominans

Ifølge China Daily arbejder Huawei med en ny kortteknologi der kan udfordre Google Maps. Men det bliver dog næppe noget du får direkte glæde af. Rygterne lyder nemlig, at det er en tjeneste og teknologi der er rettet mod softwareudviklere, altså apps der gør brug af navigation i et eller andet omfang.

Til China Daily siger en talperson fra Huawei, at den nye teknologi bliver kaldt for Map Kit, og at den vil tilbyde et navigationssystem, som kan bruges i apps og give brugerne real-tids trafikinformationer.

Map Kig skulle også understøtte augmented reality mapping, hvad det så end betyder, men måske er det noget i stil med Googles nyligt lancerede AR-navigation.

Der er mange rygter om Map Kit, nogle af dem siger at Huawei vil arbejde sammen med en russisk internettjeneste der allerede leverer kort og API til navigationstjenester. Andre vil vide at Map Kit vil blive forbundet til lokale korttjenester.

En ting er dog helt sikker, nemlig at det vil være nødvendigt for Huawei at investere massivt for at blive en reel konkurrent til Google, der både har deres eget Google Maps, og den stadig mere populære gratis navigationsapp Waze.

Google bruger millioner af dollars på at køre rundt og kortlægge veje i hele verden, og det er det Huawei er oppe mod. Men kineserne har før vist, at når de vil noget, så gør de det, og kaster de penge efter det, der skal bruges.

Måske er det en reaktion på det forbud USA kørte mod Huawei, og som stadig hænger som et Damoklessværd over hovedet på dem. Også selvom de indtil videre har fået dispensation til at købe og sælge teknologi i USA.

China Daily skriver, at Map Kit vil blive afsløret til oktober i over 150 lande og regioner, og at det blive tilgængeligt på 40 sprog.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2843 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart