Huawei P20 får (allerede) en lillebror

Det går stærkt for Huawei. I sidste uge lancerede de deres nye flagskib P20 (og P20 Pro) og kineserne er allerede klar med en lille udgave af samme – nemlig P20 Lite

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

En af de ting der er så imponerende ved Huawei er, at de ikke nøjes med at sende en højteknologi smartphone på gaden. De sender også næsten altid, samtidig en billigere lillebror på gaden. Denne gang P20 Lite, der er ikke alene koster under halvdelen af pro-versionen, men som samtidig er spækket med spændende teknologier.

Så lad os lige kigge på, hvad du får med P20 Lite.

For det første er designet det samme som med de andre P20-modeller, hvilket vil sige at de minder utrolig meget om iPhone X. Et lille  notch i toppen og en skærm der fylder næsten hele forsiden, samt en meget lille ’Hjem’-knap i bunden af skærmen.

Skærmen er deres FullView Display 2.0 på 5,84” (altså næsten 6”, ok?) og har et skærmforhold på 19:9. For at give mobilen et eksklusivt udseende, så er P20 Lite designet med en metalramme så der er en god kontrast til glasset.

Opløsningen er på 2.280 x 1.080 FHD og så skriver Huawei i en pressemeddelelse at skærmen er et 432 Retina HD-Display. Hvordan det hænger sammen med Apples Retina-teknologi skal jeg ikke gøre mig klog på – men det finder vi nok ud af senere.

Mobilen er udstyret med et dobbelt kamera som Huawei lover er et markant løft i forhold til tidligere Lite-modeller. Således er der et 16MP dual-kamera på bagsiden der har en F2.0-blænde. Det skulle give billeder med stor dybde og endnu bedre portrætfotos.

Kamera-softwaren skulle også være forbedret. F.eks. skulle den genkende ikke mindre end 96 punkter på et ansigt, så den automatisk kan forbedre billedet når du fotograferer personer. Det er blandt andet funktionen ’Natural Beauty Algorithm’ der gør portrætfotos mere naturlige, og hvor unikke ansigtstræk bliver fremhævet (så må man jo håbe at det er noget man ønsker).

Kameraet er også blevegt forbedret omkring lysbalancering, hvor den skulle tage bedre billeder i ringe belysning, blandt andet takket være en LCD-flash, med 11 farvetemperaturer, der gør det muligt at stabilisere farverne i billedet.

Naturligvis er er P20 Lite udstyret med den nyeste version af Huaweis OS, EMUI 8.0, om blandt andet skulle betydet at den forbedre ydelse og responstider, fordi den tilpasser sig den måde du bruger mobilen på.

Som alle de nye mobiler fra Huawei, så er der også ansigtsgenkendelse på P20 Lite, og de lover at den låser mobilen op på 800 millisekunder.

Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå for P20 Lite – jeg spår den en god fremtid. Prisen bliver for resten 2.799 kroner.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?