Ingen Google apps på Mate 30

På trods af en lempelse i den amerikanske regerings blacklist af Huawei, vil det ikke være ikke være muligt for kineserne at lancere deres næste flagskibsmobil, Mate 30, med Google apps eller tjenester

Det er internetmediet The Verge, der i dag bringer historien om, at Google har været ude og sige, at Huawei ikke må putte nogle af deres apps eller tjenester på kommende smartphones. Det gælder så længe det amerikanske forbud mod at sælge og købe teknologi til og fra Huawei.

Den næste smartphone fra Huawei, Mate 30, vil stadig køre på Android, der er open-source og som sådan frit tilgængeligt.

Men overfor The Verge har Google bekræftet at Mate 30 og Mate 30 Pro, der ifølge rygterne lanceres d. 18. september, ikke må lanceres med Google apps eller tjenester.

Selvom der faktisk er givet en forlængelse for tre måneder ad to omgange, til at Huawei kan bruge bla. Googles apps og tjenester, så glæder den forlængelse kun eksisterende produkter, for at forhindre at amerikanske kunder pludselig står med produkter der ikke virker.

Forlængelsen dækker ikke nye produkter så som Mate 30, og dermed bliver Huawei ramt hårdt. For Google Play Store, der er en integreret og meget vigtig del af Android, bliver også ramt, og derved får Huawei store problemer med at få apps ned på deres nye mobiler.

Huawei har arbejdet med deres eget operativsystem og app store, og mon ikke dette vil sætte gang i den udvikling igen? Mit gæt er, at når Mate 30 og Mate 30 Pro lanceres, så bliver det med Huaweis nye OS og adgang til deres egen app-store.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?