TEST: Komfortabel gamingstol med kraftige lugtgener

Danske Sandberg har lige lanceret deres nyeste stol til gameren, Voodoo, og jeg har testet den. Men på trods af stor komfort så dumper stolen

Indrømmet – jeg sidder for meget ned foran min computer. Men det betyder også at min stol er meget vigtig. Den skal være komfortabel, den skal kunne indstilles og den skal gerne se godt ud.

Stole til gameren opfylder ofte det formål, for – lad os bare indrømme det – de fleste gamere sidder alt for længe ned, og de skal altså sidde godt, ikke?

Da danske Sandberg introducerede deres nye Voodoo Gamin Chair, fik jeg et eksemplar til test, og jeg så virkelig frem til at teste den.

De sidste par stole jeg har haft til test har skuffet med hensyn til pasform, ofte er det alt for smalle til mig. Men Voodoo skulle være designet så også os der stikker lidt længere op i luften, også kan holde ud at sidde i dem.

Jeg kastede mig over at samle stolen, og her var der to ting der slog mig. Delene lugtede ret kraftigt, og manulen var svær at læse. At trykke med mørk skrift på sort baggrund er bare ikke ok.

Kraftige lugtgener

Men jeg fik samlet stolen, og selvom lugten stadig var der, så tænkte jeg, at den ok ville forsvinde.
Så jeg satte mig i stolen, og blev med det samme meget positivt overrasket. Stolen er noget af det mest behagelig jeg har siddet i.

Armlænene kan skydes til siderne, og selve den del du hviler armen på, kan skydes frem og tilbage.
Selve stolen kan lægges ned, og der er en rigtig god støtte i ryggen. Selve sædet er ligeledes meget behageligt og jeg nød at sidde i stolen.

Men i løbet af kort tid måtte jeg droppe at sidde i stolen. Lugten var kraftig, og ikke nok med at stolen lugtede – jeg fik det fysisk dårligt af at sidde i stolen.

Så jeg smed den ud på min teresse så den kunne ’lugte af’ derude. Efter et par dage prøvede jeg igen – samme resultat.

Jeg lod den nu stå i en uge, og igen samme resultat.

Efter stolen havde stået på min terrasse i næsten en måned kastede jeg håndklædet i ringen og ringede til Sandberg og klagede min nød.

Jeg blev informeret om, at de første stole de havde fået hjem, var blevet pakket for tidligt, så de ikke var dampet ordentligt af. De ville sende en nye stol med det samme.

Jeg fik byttet Voodoo-stolen og samlede den nye stol. Og selvom lugten var markant mindre, så var den der stadig. Jeg lod stolen stå et par uger udendørs inden jeg hev den ind.

Men efter at have siddet i stolen et par timer måtte jeg opgive. Jeg fik det igen fysisk ubehageligt, og min kone kunne lugte stolen i hele stuen.

Jeg prøvede igen en måneds tid, men hver gang jeg prøvede at sidde i stolen, måtte jeg give op. Jeg fik det fysisk dårligt hver gang, og selvom lugten var mindre, så var den der stadig.

Jeg ved ikke hvad stolen bliver vasket af i, eller hvad en er behandlet med, men godt er det bare ikke. Når jeg får det dårligt, hvilke konsekvenser kan det så ikke få på brugerens helbred på sigt?

Normalt så fraråder jeg ikke produkter, men det må jeg altså gøre her. Jeg tror ikke på at det kan være godt eller tilrådeligt at bruge en stol, hvor man kan få det fysisk dårligt af dampene.

Produktinformation

 • Produktnavn: Voodoo Gaming Chair
 • Producent: Sandberg
 • Max load: 150 kg
 • Superior PU leather with breathable fabric
 • Height adjustable armrest with soft PU surface
 • Dimensions: 72 x 72.5 x 126.5-134.5 cm
 • Backrest: Height 88.5 cm / Width: 53.5 cm
 • Seat width (Including sides): 56 cm
 • Seat foam: Width 40cm / Depth 57cm / Thickness 12cm
 • PU leather with 0.3mm foam
 • Back with high density raw foam
 • Seat with high density molded foam
 • 5 legs / wheels
 • 4D armrests
 • Class 4 gas lift
 • Wood board frame
 • R350mm nylon base
 • Pris: Set til kr. 1.999 kroner
 • Mere information hos Sandberg

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 30%

Nok den mest komfortable gamingstol jeg længe har siddet i. Men derfor er det også ekstra surt at jeg må fraråde stolen. Lugtgenerne er store, og uanset hvor meget jeg lod den ’dufte af’, måtte jeg konstatere, at jeg fik det fysisk dårligt af at sidde i stolen.

Fysiske gener må ikke opstå når du sidder i en stol, og jeg er for alvor nervøs for, hvilke kemikalier der bliver brugt til at behandle og vaske stole af i.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2693 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart