TEST: Microsoft Surface Go 2 – vildt spændende laptop/tablet

Surface Go 2 fra Microsoft er en mellemting mellem en tablet og en laptop, og den udfylder begge roller rigtig godt

Microsoft Surface Go 2. Foto: Microsoft

Hvis du mangler en god laptop der også kan fungere som tablet, så tjek lige Surface Go 2 ud. Umiddelbart er den en tablet, men den kører Windows 10, og har alle de funktioner du kender derfra.

Men den benyttes som en tablet, og du kan bruge den både i høj- og bredformat. Så langt så godt. Jeg var så heldig at få et cover med tastatur med til teste, samt den pen der ligeledes kan købes som tilbehør til Surface Go 2. Og med de to ting bliver Surface Go 2 til en laptop, hvor du også kan være kreativ med tegneprogrammer og meget mere. Jeg er faktisk passende imponeret over Surface Go 2.

Ikke mindst fordi du, hvis din desktop eller laptop i forvejen kører Windows, så er samarbejdet mellem de to enheder ret godt. Men mere om det lidt senere

Lidt tekniksnak

Surface Go 2 har en 10,5″ skærm, med en relativ lille kant. Designet er rigtig flot, og den kommer med en indbygget holder, så den kan stå uden at du køber et tilbehør.

Batterilevetiden er op mod 10 timer, og fordi den er ret tynd, så har Microsoft fået vejen ned på 544 gram. Den har indbygget usb-c-port, men her er en lille ting der undrer mig lidt. Du kan nemlig ikke oplade via den port.

Du skal derimod bruge Microsoft helt egen, og meget specielle oplader. Det betyder at du ikke lige kan låne strøm på konferencen eller rejsen, du skal bruge den medfølgende strømforsyning, og det er en skam.

Microsoft Surface Go 2. Her med eksternt tastatur. Foto: Microsoft.

Skærmen har faktisk en ret flot opløsning, 1.920 x 1.280 med et kontrastforhold på 1.500:1, og det giver en meget flot og klar skærm. Jeg var faktisk ret begejstret for skærmen under min test.

Født til samarbejde

Fordi det er en Windows 10-enhed, så er den født til at arbejde sammen med andre Windows 10-enheder. Sæt den rigtigt op, og du kan starte arbejdet på en enhed, og fortsætte det på en anden. Filer flyder ubesværet mellem enhederne, enten direkte i app’en (fx i Edge-browseren) eller i Microsofts applikationerne, Word, Excel, PowerPoint, og så videre.

Det fungerer faktisk ret godt, og selvom der er en anelse mere setup end hvis du har en mac, så er det ikke meget der skal til før du er flyvende.

Surface Go 2 er en god lille arbejdsmaskine. Den har kræfter nok til spil i små doser, men de store spil skal du ikke forvente at spille på den. Jeg måtte også kaste håndklædet i ringen når det kom til programmer som Photoshop og Premiere Pro. Men jeg havde nu heller ikke forventet andet.

Dommen

Samlet vurdering 90%

Med en pris lidt under 5.000 kroner er det faktisk en imponerende tablet/laptop vi har fat i her. Men der er et par ting der irriterer mig lidt.

Det største irritationsmoment er strømforsyningen – hvorfor det skal være nødvendigt med en helt unik strømforsyning giver ingen mening i disse tider, hvor alle går usb-c-vejen. Det er faktisk et stort minus.

Det er fedt at der er en indbygget holder, eller kick stand som den også kaldes, men den er svær at åbne, og det er også irriterende.

Endelig, så er det ikke let at betjene Windows 10 uden enten tastatur eller pen, og ingen af de to ting følger med. Så reelt så bliver enheden noget dyrere, for jeg vil klart mene at de skal til for at du kan bruge den effektivt.

Derudover er det en flot og rigtig god laptop/tablet, og jeg var rigtig glad for at bruge den i min test. Men jeg var også glad for at jeg havde fået både pen og tastatur med i testen.

Du kan læse mere om Surface Go 2 her, og du kan finde specifikationerne her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2778 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart