TEST: Vive Pro 2 giver imponerende VR, men er alt for dyr

Der er ingen tvivl om HTC Vive Pro 2 teknisk set er det bedste VR-headset på markedet, og oplevelsen er imponerende. Men der er stadig udfordringer med det, og så koster det mere end mange computere

HTC Vive Pro 2. Foto: HTC

Hvis du vil opleve den ypperste indenfor VR, og som du kan gøre dig forhåbning om at få ind i dagligstuen, så er der ingen tvivl i mit sind om, at du skal have fat i Vive Pro 2 fra HTC. Men du skal være klar til at sælge ud af arvesølvet, og rydde godt op i stuen, for det fylder pokkers meget og det koster mere end de fleste laptops i de danske hjem.

Derudover så stiller det vildt store krav til den computer det sluttes til, hvormed du hurtigt kan ryge ud i en markant investering inden du kan nakke zombier i VR.

Umiddelbart så er der ikke, rent designmæssigt, den store forskel på denne version af Vive, og så den forgående, eller den før den. Det grundlæggende design er det samme, og selvom jeg faktisk havde forventet at det var skrumpet en anelse – teknologien har jo efterhånden skrumpet alt andet, så er det ikke sket her, eller ikke så markant at jeg faktisk kan se eller føle det.

Vive Pro 2 er stort og klodset, både når du har det liggende og når du skal have det på hovedet. Den skærm der går ned foran dit ansigt er en stor klods, og selvom HTC har gjort meget for at give den runde kanter og en overflade med huller i, så er den stadig stor og klodset.

Det indbyggede headset sidder fint på øret, men heller ikke her er det skønheden der er det fremherskende træk. Hele headsettet sidder på hovedet med en rem og det er behageligt nok at have på, omend tungt.

Hertil kommer at der skal placeres to baseenheder i rummet, du skal have to kontrollere i hånden og så går der et stort tykt kabel fra headsettet over til din computer. Det kabel er heller ikke med til at gøre headsettet kønnere eller mere diskret, og det er tilpas tungt til, at jeg hele tiden følte at det hev lidt i headsettet.

Men jeg tilgiver altså HTC lidt når jeg fyrer op under HTC Vive Pro 2. For kvaliteten af den VR headsettet leverer er virkelig imponerende. Jeg har aldrig oplevet så flot eller overbevisende kvalitet når det kommer til VR. Oplevelsen var virkelig fed.

Det skyldes ikke mindst at HTC har øget opløsningen markant i skærmen, så nu har headsettet en opløsning på 2.448 × 2.448 til hvert øje. Det ses, og de spil jeg testede på headsettet udnyttede heldigvis den imponerende opløsning – virkelig en overbevisende oplevelse.

Men det bringer mig så til endnu en lille hage ved spillet, nemlig pladskravet. For du skal sikre dig at du har masser af plads omkring dig. Der skal være plads til basestationerne og du skal have plads til at bevæge dig rund i rummet. HTC selv anbefaler da også, at du skal have mindst 10×10 meter for at spille.

Endelig kommer der så lige kravene til din computer, og de er ikke helt ringe endda. Du skal f.eks. som minimum have en Intel Core i5-4590 eller AMD Ryzen 1500 processor (og det er klart i underkanten) og så skal du mindst have et Nvidia GeForce GTX 1060 eller et AMD Radeon RX 480 grafikkort. Hertil kommer at du også skal have mindst 8GB ram i din computer, og igen – alt dette er et absolut minimum, og med det kan du kun lige halte dig igennem. More is better…

Bedømmelse

Samlet vurdering 70%

HTC Vive Pro 2 er et fedt VR-headset, og rent teknisk og kvalitetsmæssigt får du ikke noget bedre headset til VR.

Men det fylder alt for meget, det er ikke til at have liggende nogle steder, og det kræver vildt meget plads. Samtidig koster det mere end jeg har lyst til at betale for at kunne spille i VR. For så mange spil er der heller ikke der faktisk giver en reel meroplevelse fordi de flytter over i VR.

Det og kravene til computeren gør at jeg næppe selv bliver ejer af Vive Pro 2 – det er virkelig prohibitivt for mig.

Du kan læse mere om HTC Vive Pro 2 her.

De bedste priser lige nu

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?