TEST: Dyson Pure Cool – lækker luftrenser

Den ligner et tårn, og kan både rense og ventilere luften. Dyson Pure Cool har reddet både sommer og efterår for mig

Da sommervarmen ramte var gode råd dyre, for når man ikke har air condition i huset, så bliver der hurtigt varmt i huset. Senere på året gik jeg i gang med et mindre ombygningsprojekt i huset, og stod pludselig med et værelse, hvor det både var vigtigt at luften blev cirkuleret i huset, og samtidig var det rart for indeklimaet at luften blev renset for alle de underlige mikropartikler der blev sendt ud i huset.

Det var så her at Dyson Pure Cool blev min redning. For den store luftrensende tårnventilator har nemlig et par forskellige tricks oppe i ærmet.

Dels er den fortrinlig som klassisk ventilator. Hele sommeren igennem stod den stille og roligt og sørgede for at luften i min stue hele tiden var i bevægelse, og det lyder måske mærkeligt, men det gør at luften føles køligere, og det er markant mere behageligt at opholde sig i rummet.

En af de helt fede ting her er, at du kan styre Dyson Pure Cool fra en app. Derfra kan du bestemme hvor hurtigt den skal køre, hvor meget den skal svinge fra side til side, og hvor og hvornår den skal stoppe. Det er også herfra du kan sætte den på ‘natte-tilstand’, hvor den nok ventilerer luften, men samtidig går ned i den mest stille driftstilstand der er muligt – og her larmer den virkelig ikke ret meget.

Dyson Pure Cool kom mig også til hjælp under et ombygningsprojekt. For ikke alene var der masser af organiske partikler i luften på grund af ombygningen, der var også lugt fra frisk maling. Samtidig skulle luften helst holdes i bevægelse hele tiden, for at maling kunne tørre hurtigst muligt.

Det klarede luftrenseren så for mig. Og her er det spændende at følge med i, hvor mange mikropartikler Pure Cool kan måle, hvilket du kan se direkte på app’en, og på et display på forsiden af selve ventilatoren.

Det fede her er, at jo højere forureningen i lokalet er, desto mere arbejder Pure Cool, og jo mindre forurening, desto mindre kører den. Efter et par dage, var luften ganske fin i lokalet, og det var markant så hurtigt den blev god, på grund af Pure Cool og dens arbejde.

Dyson Pure Cool er en flot ventilator, den er pæn at have stående i stuen, det eneste her er, at det stik der skal ind i stikkontakten er virkelig stor – den er ikke velegnet til at hænge på væggen, og det irriterer mig en del.

Samtidig er den ret pebret i pris, over 3.000 kroner for den, så du skal virkelig have behov for udluftning og -rensning.

Personligt er jeg ikke i tvivl, den er fed og for mig er den pengene værd.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg kan godt lide Dysons produkter helt generelt, og deres luftrensere holder den høje kvalitet, men også pris, som jeg forventer fra Dyson.

Pure Cool gør et fortrinligt arbejde med både at sikre en god ventilation af luften, og vigtigere så sikrer den at skadelige og farlige partikler fjernes i det HEPA-filter der er indbygget.

Du kan læse mere om Dyson Pure Cool her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?