Hollandske smarte gadgets kommer til Danmark

Nu blander et Hollandsk mærke af smarte gadgets sig i kampen om danske forbrugeres gunst

Der findes i dag en række smarte produkter på markedet, lige fra smarte belysning, over smarte stikkontakter, smarte videodørklokker og til smarte luftrensere. Men nu kommer der endnu en spiller på det danske marked, Hombli.

Det er et hollandsk mærke, der nu byder sig til under parolen om at levere en komplet smart home løsning til danske hjem.

Det skotter heller ikke på de rosende ord om Hombli – fra dem selv altså. De skriver blandt andet i deres pressemeddelelse at:

Hombli skiller sig ud fra andre udbydere af smarte hjem ved at tilbyde løsninger, der er meget nemme at bruge og installere, meget sikre og pålidelige og fuldt kompatible med andre platforme. Og frem for alt er de overkommelige for alle

Hombli pressemeddelelse

De skriver at deres produkter og app er kompatible med flere tredjepartsprodukter som Google Home, Siri og Alexa, og at deres produkter giver ægte værdi for pengene.

Hombli får dog kamp til stregen, hvis du vil høre min mening, for de vælger at lancere produkter i kategorier, hvor der allerede er nogle meget stærke spillere, nemlig: Ambiance, Energi, Sikkerhed, Sensorer, Luft og Udendørs.

Det betyder at de skal kæmpe mod brands som Philips, Ikea, Tado, Arlo, Dyson, Ledvance og tilsvarende producenter. Alle produkter der direkte kan integreres i såvel Google Home, som Siri og Alexa.

En fordel som Hombli har i forhold til de andre produkter er, at alle deres produkter kan styres fra samme app, og at de kommer fra samme leverandør. Omvendt så kan du integrere alle konkurrenternes produkter i fx Apple HomeKit, og på den måde hoppe op og falde ned på, at de kommer fra forskellige producenter.

En anden ting er, at jeg ikke er sikker på, at dem der leverer den bedste videoovervågning, også er dem der har bedst styr på at justere min varme i huset, eller styre lyset i huset. Men jeg kan jo blive glædeligt overrasket.

De produkter Hombli her og nu sender på gaden er:

  • Hombli Smart Doorbell 2, en videodørklokke
  • Hombli Indoor Camera, et indendørskamera med højttaler og mikrofon
  • Hombli Air Purifier, en lille luftrenser der lover at fjerne 99,97% af alle bakterier, virusser, pollen og tilsvarende i rum på op til 25 kvm
  • Hombli Smart Led strip og RGB lyskilde, som du kan skifte farver og intensitet på direkte fra din smartphone
  • Hombli Smart Sockets, der gør stikkontakter intelligente, og via hvilke du kan tænde og slukke for stikkontakter, overvåge forbrug og ikke mindst programmere hvornår der tændes og slukkes for en stikkontakt.

Hombli har ikke skrevet noget om, hvad deres produkter koster, men en søgning på Pricerunner viser, at deres videodørklokke koster omkring 1.000 kroner, og at deres led-strip koster omkring 420 kroner. Ikke priser der umiddelbart er lavere end konkurrerende produkter.

About Lars Bennetzen 3823 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?