TEST: Wiwe tjekker dit hjerte

Jeg har testet den lille ungarske ECG-måler, der ikke fylder mere end et visitkort og som tjekker dit hjerte på mindre end to minutter

Wiwe. Foto: Lars Bennetzen

Der findes rigtig mange spændende gadgets på markedet i dag, og nogle af dem er langt mere spændende end andre.

Wiwe fra det ungarske firma af samme navn er sådan en dims. Den fylder ikke meget mere end et visitkort – jo den er nok lidt tykkere – og på unde to minutter kan den tjekke dit hjerte for hjerteflimmer, oxydationsniveau og flere andre parametre.

Selve brugen af Wiwe er utrolig let. Du starter den medfølgende app, tænder for Wiwe og placerer dine tommelfingre på de to sensorer på forsiden af Wive og så skal du ellers vente i et minut og ti sekunder. De første ti sekunder er en slags kalibrering og derefter så måler Wiwe ellers dit hjerte over det næste minut.

Når målingerne er slut, bliver du præsenteret for en evaluerings skærm. Du får vist ECG, AR og VH, hvor ECG er elektrokardiografi, AR som er hjertearytmi og VH som står for Vetricular repolarization Heterogeneity, eller elektrisk ustabilitet af hjertemusklen.

Tre knapper er enten grønne, gule eller røde. Hvor grøn, naturligvis, er ok, gul er små afvigelser målt og rød – du har problemer min ven.

Se Wiwe er let at bruge – fra tid til anden er det nødvendigt at du lige gør dine tommelfingre lidt fugtige for at målingerne kan foretages, men ellers er der absolut intet problem i at bruge den.

Når det så er sagt, så har jeg min tvivl om, hvorvidt det er muligt at måle præcist nok til at du kan bruge Wiwe til noget som helst.

Jo – plusslaget er præcist nok, det har jeg kunne efterprøve, men at måle oxidationsniveauet i blodet gennem tommelfingrene for slet ikke at snakke om elektrisk ustabilitet i hjertet – det er jeg ikke overbevist om.

Når man ser det grafer igennem som Wiwe præsenterer dig for, ser det ganske fint ud. Der er rigtig mange detaljer, og du har mulighed for at få forklaringer på alle tal og hvad advarsler betyder.

Det er som sådan fint nok. Men to ting generer mig ret meget her. Dels at alle forklaringer præsenteres med et meget højt lixtal, og på engelsk, dels at når du får en advarsel, så er det svært at se hvad eventuelle konsekvenser måtte være.

Skal man søge læge? Skal man bare afvente? Det savner jeg vejledning til i app’en, og det er frustrerende.

Personligt så tænker jeg, at de målinger som Wiwe kommer med, er vejledende. Og hvis jeg skal tro hjemmesiden, så er der flere ungarske læger der er ret glade for Wiwe og som stoler på den.

Derudover så tænker jeg, at den nok kan give et fingerpeg om, hvordan mit hjerte har det, og det er fint nok. Så hvis jeg kan se at målingerne går den gale vej, så bør jeg nok søge læge.

Men jeg er altså også nødt til at sige man godt kan blive lidt paranoid af at bruge Wiwe. Jeg tog mig selv i at tjekke med den flere gange om dagen, og det er ikke nødvendigvis konstruktivt.

Wiwe betragter jeg som en sjov gadget, men ikke en jeg tør stole alt for meget på. Når det kommer til alt, så er mit hjerte ret vigtigt, og hvis jeg har mistanke om problemer, så er det lægen der skal tjekke det – ikke en lille gadget i lommeformat.

Produktinformation

  • Produktnavn: Wiwe
  • Producent: Wiwe
  • Måler: ECG, AR, VH, oxidering af blodet, hjerteflimmer
  • Pris: Set til kr. 2.200 kroner (289 Euro)
  • Se mere hos Wiwe

Bedømmelse

Samlet vurdering 70%

Som udgangspunkt kan jeg rigtig godt lide Wiwe. Den er let at bruge og den præsenterer resultaterne på en måde der er let at overskue.

Jeg har dog mine reservationer om, hvor præcis den er, og jeg vil være forsigtig med at stole for meget på den.

Som hjælpeværktøj med lægen i baghånden vil jeg dog nok mene at den er rigtig god. Husk blot på, at lægen altid skal konsulteres, hvis du har mistanke om hjerteproblemer.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?