Ny teknologi forebygger musearm og muskelsmerter

Halvdelen af danskerne lider af muskelsmerter. Hidtil har alle behandlinger adresseret symptomer. Nu lancerer norske EXPAIN to innovative produkter, der ved hjælp af avanceret teknologi og biofeedback giver mulighed for at forebygge og ændre de dårlige vaner, der ender med at give gener

Alle bliver ømme og får en stiv nakke og skulder i ny og næ. For mange forsvinder ømheden ikke, og dette fører til smerter og spændingshovedpine. På samme måde kan det være hårdt for de små muskler i underarmen at taste på tastaturet og styre computermusen, og musearm er en af de mest udbredte muskelsmerter i Danmark.

Aktuelle behandlinger fjerner ikke årsagen, men adresserer kun symptomerne. EXPAIN Change Neck & Shoulders samt EXPAIN Change Arm er to revolutionerende nye produkter baseret på biofeedback, der giver brugeren mulighed for at fjerne årsagen til smerterne og forhindre smerten i at komme tilbage.

Flere års udvikling bag

Begge produkter består af en lille sensor, der placeres diskret på enten skulderen eller armen. Ved hjælp af biofeedback måles muskelaktiviteten og sensoren giver besked med vibration, så snart det er tid til at skifte stilling, lave øvelser eller slappe af. Samtidig kan begge produkter forbindes til en smartphone via Bluetooth, og via EXPAIN’s app kan man se sin muskelaktivitet i realtime samt muskeldata og historik. Disse data er yderst værdifulde for ens læge eller fysioterapeut i en behandling af muskelsmerter.

EXPAIN har brugt flere år på at udvikle produkterne i samarbejde med eksperter inden for muskelaktivitet, fysioterapi, teknologi og lægevidenskab. At få signaler fra kroppen, som du normalt ikke ville føle, kaldes biofeedback, og forskning viser, at netop biofeedback er det bedste værktøj til ændring af vaner, når det handler om muskelaktivitet. Måleteknologien, som analyserer og sender muskeldata til din smartphone, er udviklet i samarbejde med en af de førende forskningsorganisationer i Norden (SINTEF).

Sådan virker EXPAIN Change Neck & Shoulders og Arm

Den øverste kappemuskel (musklen mellem skulder og nakke) er en af de få muskler, der kan styres bevidst og ubevidst af hjernen. Den ubevidste muskelaktivitet er ofte til stede under stress eller højt koncentrationsniveau. Med EXPAIN Change Neck & Shoulders, bliver du bevidst om muskelaktiviteten og kan dermed forebygge smerten, før den rammer.

Strækkemusklen digitorum communis er den muskel, der oftest er relateret til smerter i armene på grund af computerarbejde. Musklen befinder sig øverst på underarmen, hvor EXPAIN Change Arm placeres. Musklen bruges til at løfte hånden, pegefingeren og langefingeren. Når man bruger en computer, gør man som oftest brug af denne muskel hele tiden, selv om det ikke er nødvendigt.

Når du tager en lille pause, kan musklen slappe af og komme sig over statisk eller vedvarende aktivitet. Efter et stykke tid vil du ændre din vaner og jævnligt tage flere små pauser. På denne måde fjernes årsagen til smerten, og smerten vil blive reduceret og til sidst gå helt væk.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?