3 vil booste mobilsignalet

Teleselskabet 3 lancerer i dag en ekstra kraftfuld mobil bredbåndsløsning, som er i stand til at fange signaler fra master længere væk og bedre kan trænge igennem materialer, der normalt sløver signalet

Den nye todelte internetløsning kombinerer en udendørs antenne med en indendørs router, som tilsammen kan forstærke 4G-signalet i hjemmet markant.

Antennen, der har vundet priser for sit design, måler bare 12,5 x 24 cm. Den kan monteres på altanen, på jorden eller direkte på husfacaden, hvorefter den forbindes til den indendørs router med et medfølgende netværkskabel.

”Det er langt fra alle danskere, som har nem adgang til fibernet eller coax-kabler, og for dem kan mobilt bredbånd være det eneste gode og prisvenlige alternativ til en lunken kobberforbindelse. Men mange tøver med at prøve det, fordi de bor i områder, hvor vi har været begrænset af manglende mulighed for at opsætte mobilmaster, eller fordi deres hjem er bygget af materialer som beton, som blokerer for signalet. Det synes vi selvfølgelig er en skam. Derfor introducerer vi nu et produkt, som kan gøre mobilt bredbånd til et reelt alternativ for endnu flere danskere,” siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked.

Markant hastighedsforøgelse

3’s netværk dækker 98 % af befolkningen med 4G og har en gennemsnitshastighed på 40 Mbit/s download. Det er otte gange hurtigere end Netflix’ anbefalede hastighed for streaming i HD-kvalitet.

Den nye todelte bredbåndsløsning kan ved hjælp af sin 360-graders antenne modtage signaler fra alle retninger og på den måde fange det bedste signal fra 3’s netværk i en radius på 5-8 km. Den nøjagtige afstand afhænger af, om antennen har frit udsyn til masten, eller om eksempelvis høje træer eller bygninger står i vejen for signalet. Til sammenligning er en almindelig indendørs router som Huawei 525 i stand til at opfange signaler i en radius på op til 4 km under optimale forhold.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at mange er skeptiske over for mobilt bredbånd. De lynhurtige forbindelser bliver markedsført som et must for den gennemsnitlige familie, men vores research og erfaringer viser, at langt de fleste husstande fint kan få dækket deres internetbehov med mobilt bredbånd. Derfor vil vi selvfølgelig gerne gøre det tilgængeligt for endnu flere,” siger David Elsass.

3s nye bredbåndsløsning

  • Huawei B2368 router og antenne kan købes med 3’s ’Internet til hjemmet’.
  • Ved køb af et abonnement på ’Internet til hjemmet’ betaler kunderne 33 kr. pr. måned i 40 måneder for Huaweis B2368 router og antenne. Kontantpris 2.699 kr.
  • Internet til hjemmet koster 230 kr. om måneden for 1 TB data. Hvis kunderne bruger 1 TB, kan de vælge at fortsætte med nedsat hastighed på 2 Mbit/s eller tilkøbe mere data til resten af måneden
  • Kunderne kan tjekke dækningen i deres nærområde på https://www.3.dk/abonnementer/dakning/
  • Huawei B2368 router og antenne kan også bruges med 3’s øvrige bredbåndsabonnementer.
  • Læs mere på https://www.3.dk/internet/Til-hjemmet/ekstra-kraftig-antenne

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2386 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?