Adobe Creative Cloud skruer op for de intelligente funktioner

De kreative værktøjer i Creative Cloud bliver styrket med nye, intelligente funktioner. Nu kan Photoshop f.eks. udfylde de ”huller”, der opstår, når man drejer og beskærer billeder

Photoshop Photoshop

Nu lancerer Adobe en række nye intelligente funktioner til de kreative værktøjer i Creative Cloud. Blandt nyhederne er nye funktioner i Photoshop CC, hvor man fremover kan arbejde mere frit med fotos takket være en Content Aware Crop-funktion, der automatisk udfylder den overskydende plads, når man enten roterer eller udvider et billede fra dets originale billedstørrelse.

En kendt udfordring med billedbehandling er risikoen for, at redigerede fotos mister deres autentiske udtryk. Det er også tilfældet med ansigter. Derfor lancerer Adobe en ny Face Aware Liquify-funktion i Photoshop CC, der betyder, at man nu kan transformere udtrykket i ansigter uden at forvrænge proportionerne. Det sker via forbedret teknologi, der automatisk registrerer ansigter og deres forskellige delelementer.

Samtidig får Creative Cloud en tættere integration med Adobe Stock, som har mere end 55 millioner billeder, videoer og grafiske illustrationer.

Flere nyheder i Creative Cloud

Alle nyhederne i Creative Cloud giver en mærkbar tidsbesparelse og nye kreative muligheder for brugerne:

Match skrifttyper

Nu kan Photoshop CC genkende og identificere skrifttyper i billeder og grafik, så man nemt og hurtigt kan finde ud af hvilken skrifttype, der er brugt. Photoshops Match Font-funktion foreslår automatisk mulige skrifttyper, som er tilgængelige på ens computer via Adobe Typekit, der også er en del af Creative Cloud.

Ny virtual reality-funktion

Denne funktion bliver en del af Premiere Pro CC og inkluderer en field of view-funktion, så man kan få en idé om, hvordan ens indhold kommer til at se ud i virtual reality, før man går i gang.

Hurtig eksport

Skal man eksportere filer i Adobe Illustrator CC kan man nu eksportere i flere forskellige formater og opløsninger med et enkelt klik.

Produktivitetsforbedringer i Photoshop CC

De nye opdateringer betyder, at man nu kan arbejde op til fire gange hurtigere, når det kommer til skrifttyper og tre gange hurtigere med content aware fill-funktioner.

Ny funktion skaber virtuel Donald Trump

Som noget helt nyt kan man lave animerede figurer, som kan matche en virkelig persons stemme og bevægelser med Character Animator Preview i After Effects CC. Denne funktion er allerede blevet brugt af værten Stephen Colbert i det kendte talkshow The Late Show, hvor Colbert inviterede en animeret udgave af Donald Trump i studiet. Den er også brugt i et live-afsnit af The Simpsons i maj, hvor Homer blev animeret direkte under udsendelsen.

Sælg dit arbejde direkte via Lightroom.

Snart kan grafiske designere nemt fremvise og sælge deres værker på Adobe Stock – direkte fra programmerne Lightroom CC, Adobe Bridge CC, Photoshop Fix og Photoshop Mix, som bliver tilkoblet.

Ikke længere brug for keywords

Til alle, der vil sælge på Adobe Stock, kommer snart Stock Contributor Portal, der takket være en intelligent auto-tagging-funktion betyder, at man ikke længere behøver at bruge lang tid på at markere eller skrive keywords, før man uploader fotos og film.

Ny samling viser det bedste inden for kurateret indhold

Med Premium Collection får Adobe Stock en ny samling af indhold, som bl.a. inkluderer 100.000 kuraterede fotografier i meget høj kvalitet.

One-Click Workflow

Integrationen og samspillet mellem Creative Cloud-programmerne og Adobe Stock bliver forbedret, og med et enkelt klik er det nu muligt at hente billeder, videoer og grafikker fra Adobe Stock-hjemmesiden.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?