Alle nyheder fra Apples seneste lancering

Ny iPad Air, ny iPad Pro, ny processor, ny Apple Pencip og ikke mindst kæmpe opdateringer af spændende software, var hvad Apple sendte på gaden på forårets store lancering

iPad Pro. Foto: Apple

Traditionen tro, og helt forventet, så stod foråret på nye iPad-modeller, nærmere bestemt en redesignet 11” iPad Air, en ny 13” iPad Air og den helt nye iPad Pro. Men Apple brugte også forårslanceringen til at sende deres nye chip, M4, på gaden, og så kunne de fremvise deres nye version af videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro til både iPad og Mac, samt nyeste version af musikprogrammet Logic Pro.

Ny iPad Air

For at starte med iPad Air, så kommer den nu i to størrelser, nemlig 11” og 13”. Begge modeller har en Liquid Retinaskærm med antirefleksbelægning, True Tone-teknologi, høj lysstyrke og så fortæller Apple at den understøtter et bredere farveområde. Alt i alt skulle det betyde at indholdet er utrolig detaljeret og ser levende ud under alle lysforhold.

iPad Air 2024. Foto: Apple

Frontkameraet er på 12MP og har en ultravidvinkellinse, og så er den blevet flyttet fra toppen og til den lange side. Naturligvis har kameraet stadig I Fokus-funktionen, som automatisk holder motivet i fokus. De indbyggede mikrofoner er designet til at arbejde sammen med kameraerne så de fanger lyden fra det kamera der er i brug, og samtidig minimerer baggrundsstøjen.

iPad Air drives nu af M2-chippen, hvilket er et boost til kræfterne i forhold til tidligere modeller af iPad Air. M2 bringer samtidig kunstig intelligens med i den nye tablet, og det giver adgang til nye funktioner som f.eks. Auto Enhance Photomator.

iPad Air 11” har en pris der starter på 5.499 kroner for WiFi-modellen og 6.999 kroner for WiFi + Cellular-modellen. 13” modellen starter på 7.499 kroner for WiFi og på 8.999 kroner for modellen med både sim og WiFi.

Ny iPad Pro

Apple har arbejdet hårdt på at ændre på deres topmodel, iPad Pro. De har blandt andet gjort den markant tyndere, den har fået en Ultra Retina XDR-skærm og så drives den af den helt nye processor fra Apple, M4.

Den kommer i både en 11” og en 13” version, og begge modeller er kun 5,3mm tykke. 11”-modellen vejer mindre end 500g mens 13” modellen næsten er 250g lettere end forgængeren.

Den nye Ultra Retina XDR-skærm har en to-lags OLED-teknologi, der kombinerer to OLED-palaner og kombinerer lyset fra dem begge, så skærmen får en meget kraftig lysstyrke.

Apple oplyser, at det kun har været muligt at gøre tabletten så tynd, fordi de bruger den nye M4-chip, der er udviklet ved hjælpe af en andengenerations 3-nanometerteknologi, der skulle være endnu mere energieffektiv, og som passer perfekt til den nye iPad Pro.

iPad Pro 2024. Foto: Apple

Den nye M4 byder på op til fire højtydende kerner og seks effektivitetskerner. Den skulle også have Apples mest kraftfulde Neural Engine, der kan levere op til 38 billioner handlinger i sekundet.

Kameraet i den nye iPad Pro er på 12MP for bagsidekameraet, og skulle tage levende Smart HDR-billeder og -video med endnu bedre farver end før. Nu har den fået en ny adaptiv True Tone Flash, der skulle gøre det lettere at scanne dokumenter. Forsidekameraet er et TrueDepth-kamerasystem, og det er flyttet til langsiden, så det bedst bruges når iPad’en står på den lange led – optimalt til videokonferencer.

iPad Pro understøtter også den nye Apple Pencip Pro, der har fået en lang række nye funktioner som f.eks. ’klemme’-funktionen, hvor genveje kan bringes frem ved et klem på pennen.

Prisen for 11”-modellen starter på 9.299 kroner for WiFi-modellen og 11.299 kroner for WiFi+simkort-modellen. 13”-modellen starter på 11.999 kroner for WiFi-modellen og 13.999 kroner for WiFi+simkort.

Nye kreative programmer

Endelig så kunne Apple også løfte sløret for de nye kreative programmer, Final Cut Pro og Logic Pro.

Final Cut Pro kommer til både iPad og Mac, og iPad-versionen understøtter nu Live Multicam og Mac-versionen har fået indbygget en række AI-funktioner der gør livet lettere for brugerne.

Final Cut Pro til iPad har fået understøttelse af den nye Apple Pencil Pro, og det er også muligt at åbne projekter der ligger på eksterne enheder.

Til Mac har programmet fået nye AI-funktioner, som forbedrer farve, farvebalance samt kontrast og lysstyrke i et enkelt trin.

Logic Pro er et flagskibsprodukt når det kommer til musikprogrammer, og det har nu også fået en markant opgradering.

Den har blandt andet fået udvidet Drummer-funktionen med Session Players, der indeholder en ny Bass Player og Keyboard Player. Der er også kommet en Stem Splitter, der giver mulighed for at trække individuelle dele af en enkelt lydoptagelse og arbejde med dem.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.