Anmeldelse: Terminator Salvation

Terminator Salvation er egentlig en film, der udkom i 2009 til udpræget gode anmeldelser, men siden er også et spil til Xbox kommet til

Af Simon Hansen, gæsteforfatter

Det er egentlig spillet vi skal kigge på i denne anmeldelse, men lad os først lige få lidt baggrundsinformation.

Terminator Salvation

I filmen fra 2009 er den altoverskyggende hovedrolle John Connor, der bliver spillet af Christian Bale. Terminator Salvation er den fjerde film i Terminator-serien og den foregår i 2018, som i 2009 virkede som ’langt ude i fremtiden’ – i skrivende stund nærmer vi os med hastige skridt.

Hvis du kender det mindste til Terminator-universet bliver du ikke overrasket over, at Terminator Salvation er i science-fiction genren og at der fart over feltet fra start til slut. Således burde der været lagt op til, at filmen ganske enkelt kunne overføres til et glimrende, hæsblæsende spil.

Men hvordan fungerer Terminator Salvation så som spil?

Terminator Salvation til Xbox

Jeg har testet spillet til Xbox og lad det være sagt med det samme; jeg er ikke oppe at ringe over det. Man bliver hurtigt kastet ind i Terminator-verdenen, hvor man spiller som John Connor og skal lede en gruppe af fighters i et post-apokalyptisk Los Angeles, som skal forestille at foregå to år før filmen foregår.

Man bekriger alskens skabninger og kan bl.a. blive angrebet af edderkop-bots, som dog ikke umiddelbart kræver det store at skyde ned. Det virker faktisk bare forstyrrende med disse edderkopper og andre flyvende insekter, som er overalt, når man spiller. De kan ikke gøre den store skade, men er egentlig mest til irritation konstant, så det trækker altså ned, når de praktisk talt er ligegyldige.

Våben i Salvation

Våbnene man har til rådighed mangler på en måde noget slagkraft og det kræver ofte flere skud for at få ram på sin fjende. Der er et større udvalg af våben og man kan heldigvis også benytte sig af granater, som man ikke kan sætte en finger på – de udsletter ganske enkelt alt indenfor rækkevidde og sådan skal det da også være.

Man har et team med sig og man kunne så håbe, at ens med-krigere kunne hjælpe lidt til med at nedkæmpe fjenden. Det skal man dog ikke gøre sig håb om, da disse krigere simpelthen virker nytteløse. De skyder godt nok, men spillet lader til ikke rigtig at registrere, når andre end hovedpersonen (spilleren) får ram på fjenden.

Man kan således ikke rigtig benytte sig af taktikker og må egentlig blot storme frem gennem spillet.

Bedømmelse

Som tidligere nævnt, så er jeg ikke fan af Terminator Salvation til Xbox. Jeg ved, at man også kan få det som casino spil fra Skillonet og det må jeg sige trækker mere i mig. Så er der da i det mindste en gevinst at hente.

Jeg har spillet det på Xbox i et par timer og kommer næppe til at bruge mere tid på spillet. Mit råd til potentielle købere af spillet er da også at se sig om efter noget andet. Der er masser af gode spil i sci-fi genren til Xbox på markedet – dette er ikke et af dem.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart