Apple vælger intelligent dansk dørlås

Den danske, familieejede virksomhed, Danalock ved Aarhus, gør det nu muligt for europæiske forbrugere at købe en Smart Lock til deres hjem via Apples butikker. Som den første og eneste låseproducent i Europa har Danalock udviklet en løsning, der er sluppet igennem Apples smalle nåleøje, og den fungerer sammen med Apple HomeKit og Home app

Fra fredag 15. juni 2018 kan Apple-brugere i mere end 20 lande i Europa købe en gennemprøvet dansk låseløsning i Apple Store. Den intelligente låseløsning Danalock V3 Smart Lock, der kan fjernbetjenes via en app på iPhone eller iPad. Opfindelsen er udviklet af Danalock i Harlev ved Aarhus. Her ligger en af verdens førende leverandører af Smart Lock-løsninger til boliger, hoteller og virksomheder.

Europæiske forbrugere, der bruger HomeKit til at automatisere styringen af hjemmet, behøver ikke at bekymre sig om at huske deres nøgle, når de forlader hjemmet. De skal blot tage deres iPhone med og bruge Siris stemmekommandoer eller Apples Home app til at låse døren op med takket være løsningen fra Danalock.

HomeKit er navnet på Apples samlende løsning til at gøre hjemmet digitalt med fx fjernstyring af lys og køkkenapparater via en iPad eller iPhone. Der er endnu ikke så mange produkter på markedet, der virker med HomeKit, men det ændrer Danalock på med sin nye intelligente låseløsning, som er den første Smart Lock på det europæiske marked, der er bygget til at arbejde sammen med Apples system.

Brugerne kan tilpasse og administrere Danalock V3 låsen via én enkelt app – Apples Home app, hvorfra de kan give nøglefri adgang til familiemedlemmer og venner. For yderligere bekvemmelighed kan Danalock V3 forbindes med andre HomeKit tilbehør, såsom kameraer, lys, termostater, kontakter og sikkerhedssystemer.

Sikkerhed på militærniveau

Med det simple, danske design og avanceret AES-256 krypteringsalgoritme tilbyder Danalock en sikker, men elegant, dørlås. Danalock V3 HomeKit er en globalt kompatibel eftermonteringslås, der er monteret på indersiden af døren, så brugerne også kan bruge en almindelig nøgle til at låse døren, hvis det er nødvendigt. I modsætning til andre smarte låseløsninger, der lagrer adgangskoder i hukommelsen, bruger Danalock en TPM-chip (Trusted Platform Module), som er den samme krypteringsteknologi, som regeringer og militær bruger til at sikre data.

Danalock V3 HomeKit-versionen er for danske forbrugere tilgængelig i Apples onlinebutik og på Danalocks webshop.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart