Bankrøverne går online

Der er sket en dramatisk stigning i cyberangreb mod finansielle institutioner her i COVID-19 krisen, viser en ny trusselsrapport om 'Moderne bankrøverier' fra VMware

Sikkerhedschefer i finanssektoren over hele verden kæmper i stærkt stigende grad mod ransomware, overførsel af wire-svindel, “island hopping” (ø-hop; red. se forklaring længere nede i teksten), destruktive angreb og endda modangreb på virksomhedernes respons på de uventede hændelser.

Det viser rapporten “Modern Bank Heists” – Moderne Bankrøverier – som VMware netop har offentliggjort.

Rapporten bygger på en trusselsdataanalyse fra VMware og svar fra 25 førende IT sikkerhedschefer fra finanssektoren over hele verden.

Finanssektoren har længe været mål for cyberkriminalitet – og når vi ser specifikt på COVID-19’s indflydelse på verdensplan, viser vores data, at angribere i denne periode går direkte efter finanssektoren.

Lars-Bo Klausen, adm. direktør, VMware, Danmark

Denne form for moderne bankrøverier har i dag udviklet sig til decideret virtuelle gidselsituationer, hvor grupper af cyberkrimininelle med deres angreb forhindrer finanssektorens digitale transformationsmuligheder.

Lars-Bo Klausen, adm. direktør, VMware, Danmark

Stigning på 238 %

Trusselsdataanalysen fra VMware viser, at:

  • Fra begyndelsen af ​​februar 2020 til slutningen af ​​april 2020 er angreb rettet mod den finansielle sektor vokset med 238 %.
  • Ransomware-angreb mod den finansielle sektor er steget med en faktor 9 i samme periode.
  • 27 % af alle cyberattacks hidtil i 2020 er målrettet enten sundhedssektoren eller den finansielle sektor.

Angreb mod finansielle virksomheder stiger

Resultater af spørgeundersøgelsen blandt 25 førende finansinstitutioner over hele verden:

  • 80 % af de undersøgte finansielle institutioner rapporterer om en stigning i cyberattacks i de sidste 12 måneder, og at de cyberkriminelle er blevet mere sofistikerede i løbet af de sidste 12 måneder.
  • 64 % af de undersøgte finansielle institutioner rapporterer om et øget antal forsøg på overførsel af wire-fraud i de sidste 12 måneder.
  • 33 % af de undersøgte finansielle institutioner oplyser, at de er stødt på angreb, der udnytter “island hopping” (ø-hop) i løbet af de sidste 12 måneder. Island hopping er et angreb, hvor de kriminelle går gennem fx forsyningskæder og partnere for at ramme det primære offer: den finansielle institution.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2743 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart