Berygtet botnet rammer danske virksomheder i hidtil uset omfang

Ny rapport fra Check Point Research viser, at Emotet-botnettet ramte knap hver femte danske virksomhed i januar

Den seneste Global Threat Index-rapport fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, viser, at hele 17,7 pct. af alle danske virksomheder er blevet ramt af det berygtede Emotet botnet i januar. Dermed er Emotet den største cybertrussel mod danske virksomheder. Truslen fra botnettet lægger lang afstand til nummer to, Trickbot-malwaren, der ramte 3 pct. af alle danske virksomheder i januar. 

Danske virksomheder har i januar oplevet et massivt pres fra Emotet, hvilket også afspejles i antallet af virksomheder, der har været forsøgt ramt. I december var det blot 4 pct., og nu er det tal altså steget til 17 pct. Det er en meget høj andel, og vi har ikke før oplevet, at Emotet har været så udbredt i Danmark.

Emotet benytter en invasiv malware, der ofte gør det svært for danske virksomheder at opdage. Desuden benytter dette botnet mange forskellige angrebsmetoder, når det forsøger at ramme virksomhedernes netværk, hvilket kun gør Emotet mere udbredt. Derfor forventer vi desværre ikke, at Emotet bliver et kortvarigt gensyn.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?