Falske Facebooksider og -annoncer lokker intetanende brugere til at downloade malware

Check Point Research har fundet flere falske Facebooksider, der bl.a. udgiver sig for at være ChatGPT og Google Bard. Her lokker de cyberkriminelle brugerne med gratis download af AI-værktøjer, som viser sig at være skadelig malware

Check Point Research fortæller at cyberkriminelle i stor stil har oprettet falske Facebooksider, hvor de udgiver sig for at være kendte AI-tjenester, som f.eks. ChatGPT og Google Bard. Her deler de cyberkriminelle opslag, der linker til gratis AI-værktøjer. Men i stedet for at downloade ChatGPT eller Google Bard, er det rent faktisk malware, brugerne henter og installerer. Når malwaren har inficeret brugerens enhed, har hackerne mulighed for at stjæle personlige informationer fra brugerne. 

Ifølge Check Points analytikere har flere af de falske Facebooksider tusindvis af følgere, hvilket dog ikke er nok for de cyberkriminelle. De har nemlig betalt sig fra en lang række annoncer på Facebook, der alle linker til download af AI-tjenester, som i virkeligheden er malware. 

Desværre oplever vi, at cyberkriminelle hele tiden bliver klogere. De ved, at stort set alle brugere er interesseret i generativ AI og benytter Facebooksider og reklamer til at udgive sig for at være ChatGPT, Google Bard m.f. Desværre kan vi se, at tusindvis er faldet for hackernes svindelnummer og har interageret med de falske sider, hvilket blot spreder de farlige opslag til endnu flere brugere. Derfor opfordrer vi alle til at være påpasselige, når de ser disse opslag, og kun downloade filer fra hjemmesider, de stoler på.

Sergey Shykevich, Threat Intelligence Group Manager hos Check Point Research

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.