Fortrinlig multifunktionsprinter fra Brother

Den kompakte printer, DCP-J785DW fra Brother, er ikke alene lille og stille, den laver også fortrinlige udskrifter, har ekstra store blækpatroner og er let at arbejde med – en rigtig vinder

dcp-j785dw
dcp-j785dw

Der er efterhånden ikke meget der adskiller de nye printeren fra hinanden. De fleste kan både printer, kopiere og scanne – ja nogle kan endda stadig faxe. Udskriftskvaliteten er også rigtig god på langt de fleste og hastigheden er som regel heller ikke noget problem.

Derfor er en af de nye parametre som printerproducenterne skruer på, blækforbruget og/eller blækpatronernes kapacitet. Den lille printer, DCP-J785DW fra Brother lover netop det – en printer der kører rigtig længe på patronerne. Faktisk så lover de op til to års forbrug på printerpatronerne ved traditionel brug, og med prissætningen på den nye printer lover de, at det bliver op til 74% billigere at skrive ud på printeren.

Så langt så godt – da vi ikke havde to år at teste printeren i, så tog vi disse påstande for pålydende. Specielt størrelsen på den sorte printerpatron kunne godt tyde på, at påstanden er korrekt. De tre andre farvepatroner virker dog til at være af mere traditionel størrelse, men da de fleste alligevel primært skriver tekst ud, så er det også den sorte patron der bliver mest belastet.

Hurtigt i gang

Det var hurtigt at komme i gang med printeren. Udpakningen gik let og opsætningen var rimelig let. Vi valgte at sætte den op direkte på printeren, ikke via software, og det var faktisk ikke specielt svært at tilkoble printeren til netværket direkte fra printeren.

I løbet af ganske få minutter var printeren klar til brug, og vi havde nu et par valgmuligheder. Vi kunne installere software på vores computer så vi kunne skrive ud fra den, og vi kunne vælge at hente software til vores Android-enheder så vi kunne skrive ud fra dem.

– Læs også: TEST: Sej 3D-printer og problematisk 3D-scanner

Men der var faktisk en mulighed mere – nemlig at skrive ud direkte fra vores iOS-enheder via AirPrint. Brother skal have stor ros for at have installeret alle de muligheder, og indrømmet – det virkede bare i første forsøg.

Lette udskrifter

Naturligvis er der langt flere muligheder når du skal skrive ud, hvis du bruger din computer, men indrømmet – det var altså super let at skrive ud fra vores iPhone. Vi skulle blot vælge et billede eller et dokument og så vælge at vælge AirPrint.

Printeren dukkede op automatisk, og så gik den ellers i gang med at skrive ud. Fra AirPrint er der dog en lille udfordring med at vælge papirtyper. For selvom printeren i princippet har automatisk valg af papirtyper, så skete det ikke. Vi var nødt til at gå ind på printeren og vælge papirtype manuelt inden udskrift.

Det viste sig dog at være et problem med AirPrint og ikke i printeren. Brother selv anbefaler derfor at man bruger iPrint&Scan når man vil skrive ud fra sin smartphone – her kan man nemlig styre papirtypen ved udskrift.

Men vi havde dog stadig lige problemer. For hver gang vi trak papirskuffen ud af printeren, så fik vi besked om, at vi havde ændret papirtype, og om vi ville sætte den til den nye. Her var problemet blot, at den hele tiden påstod, at det var standardpapir vi skiftede til – også selvom vi satte Brothers eget foto-papir i den.

Nuvel – større er problemet så heller ikke, for vi kunne altid skifte papirtype i softwaren på vores computer. Men lidt irriterende var det altså.

dcp-j785dw

God udskriftskvalitet

At skrive tekst ud, er ikke noget som printere længere har problemer med, heller ikke denne Brother printer. Teksten står klart, men hvis du ikke vælger ’kladde’ når du skriver ud, så går det lidt langsomt med teksten.

Du kan roligt sætte printeren til at skrive ud i ’kladde’, teksten står (næsten) lige så flot. Det eneste er at den er lidt mere grå end egentlig sort. Men det fungerer fint, og ikke alene sparer du ekstra meget blæk, du får også udskrifterne ud mere end dobbelt så hurtigt.

Hvor printeren virkelig udmærker sig er når den skriver billeder ud. For det første går det forbløffende hurtigt, for det andet er udskrifterne imponerende flotte – hvis du altså bruger det rigtige fotopapir.

– Læs også: To nye all-in-one Canon-printere til hjemmet

Hvor farveprintere ofte kan svigte lidt er ved hudfarver og ved store kontraster. Men det var ikke tilfældet her. DCP-J785DW leverede nogle meget overbevisende farver og udskrifterne står knivskarpt.

Samtidig så skriver DCP-J785DW ud helt til kant uden at man kan se gribespor på papiret. Meget ofte kan man se spor efter de valser der trækker papiret frem, specielt ved udskrift til kant – men vi kunne ikke se spor efter dem.

Samlet indtryk

DCP-J785DW har faktisk formået at imponere os – ikke noget som printere ofte gør. Men når en printer kan levere smukke udskrifter, hurtige udskrifter, ikke fylde ret meget på bordet og samtidig være stille, ja så må den bare imponere.

Det eneste der virkelig trækker ned i vores bedømmelse er, at det automatiske skifte mellem papirtyper ikke virker, heller ikke selvom vi konsekvent brugte originalt Brother-papir.

Det er så også det eneste der forhindrer os i at give printeren topkarakter, for ellers er det virkelig en fantastisk printer – langt bedre end den – noget dyrere – printer vi bruger her på redaktionen.

Produktinformation

 • Produktnavn: DCP-J785DW
 • Producent: Brother
 • Funktioner: Udskriv, kopier og scan
 • Papirstørrelse: Max A4
 • Teknologi: Inkjet
 • Hukommelse: 128 MB
 • Tilslutning: Usb og trådløs
 • Understøtter: AirPrint, Google Cloud Print, iPrint&Scan, Brother Print Service, Plugin for Android, Mopria, Wi-Fi Direct
 • Opløsning: 1.200 x 1.200 dpi
 • Hastighed: Op til 6 sider/min i sort/hvid og farve
 • To-sidet kopiering: Nej
 • Dimensioner: 420 x 341 x 172
 • Vægt: 8,4 kg
 • Set til: 1.350 kroner
 • Mere information hos Brother

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

En lille, kompakt inkjet printer der scanner, kopierer og printer i høj kvalitet og som er dejlig stille. Vi har fundet vores nye favoritprinter – godt gået Brother.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?