Forudsigelse: Sådan bliver fremtidens robotplæneklipper

Hvad kan vi vente os af robotplæneklipperen i fremtiden? Huaqvarna har forsøgt at kigge i krystalkuglen, og giver her et bud på hvad fremtiden vil byde på omkring vores automatisk gartner

Foto: Husqvarna

I fremtiden kan din robotplæneklipper meget mere end at slå dit græs. Den bliver også din private, intelligente gartner, der beskytter havens biodiversitet og har styr på både vejrudsigten og dine personlige præferencer. Og allerede næste år bliver den kabelfri. Sådan starter Huaqvarna deres forudsigelser omkring fremtidens robotplæneklipper.

De har tre punkter de mener vil kendetegne fremtidens udvikling.

1: Intelligent gartner der har styr på vejrudsigt og jordforhold

Fremtidens robotplæneklipper vil bruge cloud computing og kunstig intelligens til at interagere med andre smarte apparater og sensorer i dit hus. Fx kan den hurtigt tilpasse sin adfærd til vejrudsigten for området. Ved at bruge offent- lige data vil robottens navigationsmuligheder højst sandsynligt også udvides til områder uden for din have.

Foto: Husqvarna

Det gør det nemmere at klippe græsset i områder, der støder op til din have – og sågar hjælpe naboerne med at slå deres græs, hvis du gerne vil være en ekstra god nabo. Robotten styres med din stemme og kan fx rådgive dig om, hvilke næringsstoffer du skal tilføre, når du planter et nyt blomsterbed i løbet af foråret takket være dens opbyggede viden om dine jordforhold.

2: Vogter af biodiversitet

Gennem forbedrede muligheder for data- indsamling fra andre informationskilder vil fremtidens robotplæneklipper være i stand til at indsamle information fra andre robotter i nabolaget. Det giver indsigt i den overordnede sammensætning af flora og fauna i området. Desuden vil robotten være i stand til at undgå områder af haven, hvor dyr og insekter har deres habitat.

3: Selskabelig havemakker

Udviklingen inden for kunstig intelligens og cloud computing gør det muligt for robotten at genkende din adfærd og tilpasse sin egen opførsel til den. Fx kan den afstemme sit niveau af social interaktion afhængigt af dine præferencer.

Det vil sige holde sig væk, når det er nødvendigt og nærmest fungere som et kæledyr, hvis du ønsker det.

About Lars Bennetzen 3896 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?